Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 440 kJ / 1 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,08 g |
Tuky | 126,41 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 4,12 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 53,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa.
Krok 2: Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny.
Krok 3: Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox.
Krok 4: Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.
Zveřejněno 12. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skalické zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G227
Moje poznámka
Skalické zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G227
Nejnovější recepty
Řezy s motýlkem
Přidáno před 12 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokošlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Brynzová pěna
Přidáno 4. 5. 2025 19:25
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno 4. 5. 2025 15:01
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno 4. 5. 2025 05:13
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno 4. 5. 2025 05:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Mac and cheese" po česku
Rici_CZG před 7 hodinami
Sýrovo-slaninový quiche
Miiichiii21 před 9 hodinami
Babiččina třená bábovka
Miiichiii21 před 9 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
GabKe před 10 hodinami
Prošívaná deka
sikulka131 před 11 hodinami
Tomatová polévka s těstovinami
jamara před 11 hodinami
Kaiserky s mákem
magdalenka před 11 hodinami
Bramborový gulášek
Martina Fliegerova před 12 hodinami
Pečený bůček
BublinaF před 12 hodinami
Banánové muffiny s ořechy a čokoládou
MartinaR před 13 hodinami
Tématické fráze:
zeli se zásmažkou,
zelí s bramborovou zásmažkou,
dáme jídlo hodonín,
kyselé zeli se zasmazkou,
strouhané zelí,
strouhané zelí brno,
dušené zelí ze skalice recept,
česnek skalický,
paranica zeli,
zeli ze zasmazkou,
jak storuhat zeli,
kyselé zelí s vařenými brambory,
jak vařit kysele zelí s bramborem,
zeli se zasmaskou,
zeli se zasmazkou s brambor,
kolik minut vařit kyselé zelí,
kyselé zelí se zásmažkou z brambor,
kyselé zelí s bramborovou zásmažkou,
čím zahuštujeme zelí,
recept zelí se zasmaskou
Suroviny:
ovar,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
zelí kysané,
brambory,
masox,
pepř,
sůl
Komentáře (8)