Nóbl řezy
Ochutnejte tyto krásně vypadající řezy, které ozdobí váš sváteční stůl. Kakaové těsto pokryté vrstvami vanilkového krému a vrstvou kakaových sušenek s kokosem, ovoníte rumem, polijete čokoládou a ozdobíte kokosem nebo ořechy.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 804 kJ / 5 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,16 g |
Tuky | 366,09 g |
Vláknina | 10,44 g |
Cholesterol | 1,43 g |
Sodík | 636 mg |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 524,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, vejce, máslo a olej smícháme a přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a upečeme.
Krok 2: Na krém nejprve uvaříme kaši z mléka a maizeny. Potom přidáme máslo, moučkový a vanilkový cukr a smícháme.
Krok 3: Na upečené těsto nalijeme polovinu krému, poklademe Koka sušenkami a pokapeme rumem.
Krok 4: Navrch nalijeme zbytek krému a polijeme rozpuštěnou čokoládou na vaření.
Krok 5: Nakonec ozdobíme ořechy nebo kokosem.
Zveřejněno 15. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nóbl řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jkPR
Moje poznámka
Nóbl řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jkPR
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy s koka sušenkami,
velmi dobré lehké řezy,
krem z maizeny,
maizena,
co je maizena,
nobl koka rezy,
rezy,
výborné krémové řezy,
výborné lehké řezy,
nóbl,
rezy z maizeny,
krém z másla a maizeny,
recepty rezy,
co je to maizena,
puding z maizeny,
noblrezy,
rezy maizena,
noblrezy recept,
rezy recepty,
rezy recept
Suroviny:
cukr krystal,
vejce,
máslo,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
škrob kukuřičný,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
sušenky koka,
rum,
ořechy
Komentáře (22)
Až v postupu se o nich píše!!!!
Jiná hustota?
No, vzhledem k tomu, že pudink je vlastně Maizena + stopové množství barviv a aromat, tak čistě teoreticky můžete mít i pravdu.
Pokud jste posuzovala současně vedle sebe uvařenou Maizenu a pudink a každé bylo jinak husté, přít se nebudu.
Já to zatím takto neporovnával
"Nie je jedno použiť puding a použiť maizenu."
Proč to není jedno?
Když se stane že nemám pudink, tak použiji po Babicovsku to co mám, zpravidla Maizenu či Solamyl