Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční ovečky

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Náročný

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min včetně doby odpočinutí těsta

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, včetně doby odpočinutí těsta)

K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe vezmou podobu oveček i s jejich kožíškem vytvořeným z bílkové polevy.

Suroviny pro 1 dávka

z jedné dávky vyjde asi 12 oveček

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 683 kJ /
2 314 kcal
Bílkoviny21,13 g
Tuky91,44 g
Vláknina5,15 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy349,16 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pracovní desku prosejeme mouku a přidáme žloutek (můžeme přidat i polovinu bílku, který zůstane z přípravy polevy). Dále přidáme nakrájené máslo, cukr a skořici. Vypracujeme rychle těsto. Krok 2: Pokud je těsto řídké, přidáváme ještě po troškách mouku. Těsto zabalíme do folie a necháme v chladu 30 minut. Krok 3: Mandle (pokud zvolíte neloupané) vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, propláchneme studenou vodou a oloupeme. Krok 4: Připravíme plech s papírem na pečení a zapneme troubu na 200 °C. Těsto podsypeme a rozválíme na tloušťku 5-6 mm. Kulatou formičkou o průměru 7 cm, vykrajujeme kolečka a klademe rovnou na plech. Ze zbytku těsta vykrajujeme malá kolečka o průměru 3 cm. Krok 5: Malá kolečka položíme na velká (mají představovat hlavu). Z boku hlavy zatlačíme pořádně mandle, mají představovat uši. Dáme péci při 170 °C na asi 12 minut. Upečené kousky necháme vychladnout. Krok 6: Na nohy použijeme tenké čokoládové tyčinky. Pokud nemáte čokoládu, stačí i tyčinky máčené v čokoládě. Nařízneme tyčinky na délku nožiček. Nožky přilepíme teplou čokoládou. Krok 7: Z půl bílku, moučkového cukru a citronových kapek, utřeme hustou polevu. Polevu nabereme do sáčku s co nejtenčí zdobicí špičkou a vytvoříme ovečce kožíšek. Když cukr zaschne, domalujeme jí čokoládou oči, ústa a nos.

TIP: Top 7: Recepty na velikonoční dobroty pro děti

Zveřejněno 26. 3. 2015

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty, najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4527

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční ovečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkMB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční ovečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkMB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Odeta Wollmanova: já musela upéci každému vnoučeti jednoho beránka a jejich tátovi jsem upekla beránka s masové směsi /na sekanou!!!:-)

Krásné.:yes: Já bych už tak chtěla nějaké vnouče, abych mu mohla dělat takové zvířátka, ale to moje děcko se k ničemu nemá.

Tak sme ich vsetky vcera zjedli...niektore boli pooblizovane od maleho Janicka a mali pooblamovane nozicky a niektore boli bez usi, ael chutili naozaj dobre. Fakt nechcem to pisat preto, ze je to moj recept, ale vskutku nam s tym citronovym bielkom chutili. Este raz dakujem za priazen

šupinka 9. 4. 2015 17:06
ty jsou rozkošné...:-K:-K:-K:-*:-)):yes::yes::yes:

nádhera :yes: :yes: :yes:

jejda, ty jsou kouzelné:yes::-D

Nádherné, roztomilé ovečky:-O skvělá inspirace:-D+:yes:

Jéééé, ty jsou krásné :-) :yes::yes::yes:+

moc pěkné ovečky

Masula: tak tych 5 odkapnuti si budem pamatat, vdaka za tip, vyskusam

vybusna:Já nešlehám bílek,ale jak se to delší dobu tře tak to hezky houstne a přibývá a jedna cukrářka mi řekla,že když bílkovou hmotu nabereme na vařečku a když nám pět krát odkápne,nesmí téct,tak už je hotová:-S:-):-K.
Tu celou skořici bych nechtěla mít na cukroví,ještě by si někdo mohl zlámat zub:-));-):-K

jaj a rozoberala som este tu cukrovu polevu s mamkou...tak ona mi povedala, ze ten bielok, do ktoreho sypem cukor, ma byt vyslahany do tuheho snehu.

Masula: v tom casopise kde som videla tieto ovecky, tak davali ako nozky skoricove drievka...normalne tie tvrde dreva a piekli to rovno s tymi korpusmi. Tak mne to prislo hrozne, jednak netusim, ako by som tie skoricove drievka pekne nalamala na rovnaku dlzku a jednak..jest sa to neda, je to drahe..., preto som tie drievka nahradila tymi tycinkami.

vybusna:U dvou oveček jsem vyválela nožičky z těsta a přidala k tělíčku,upekla a pak natřela čokoládou a taky to jde,kdyby někdo nemohl sehnat čokoládové tyčinky tak si i tak může pomoci:-):-K

Jsou rozkošné, klidně bych přišla na pomlázku:-8
:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
velikonoční recepty, ovečka z těsta, ovečka z tyčinek do uší, ovecky recept, ovečka recept, maso z ovečky, testo na velikonocni ovecku, velikonoční ovečky-top, recet ovečka, mazanec ovečka, ovečky z těsta, velikonoční mazanec ovečka, maso z ovečky recepty, ovečky z tyčinek do uší, velikonoční ovečka-recept, recept na ovečku z těsta, maso ovečka, recept velikonoční hlava, ovecka z tycinky do usi, muffiny ovecka

Suroviny:
žloutek, cukr moučkový, máslo, mouka hladká, skořice mletá, mandle, tyčinka čokoládová, čokoláda, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu