Celozrnné sádlové bulky s pohankou

Danca Kuchařka:

Slané pečivo 1 názor

Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů
55

Suroviny

300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
100 ml rozpuštěného sádla (popř. oleje)
hrnek uvařené pohanky (cca 250 ml)
400 g hladké pšeničné mouky
200 g celozrnné žitné mouky
1 kostka droždí (42 g)
trochu cukru
vejce na potření
sezamové semínka nebo lněné slunečnicové
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme nejlépe v pekárně. Do pekárny vložíme suroviny podle uvedeného pořadí a necháme vymíchat. Pekárnu vypneme a ponecháme uzavřenou asi 20 minut, než těsto trochu vyběhne. Mám zkušenost, že i takto kyne těsto velmi dobře a že není třeba nechávat pekárnu zapnutou a "dojet" celý program na vykynutí těsta. Ušetří se tak čas i energie.

  2. Po této době vyndáme těsto na pracovní desku, rozdělíme je na 10-12 dílků a z každého vytvarujeme bochánek (bulku). Naskládáme je na plech s pečícím papírem a necháme pod utěrkou do té doby, než se nám rozehřeje trouba na cca 175°C.

  3. Pak bulky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme zhruba 25 minut dozlatova.

Poznámka

Měla jsem v lednici zbytek uvařené pohanky a přemýšlela, co s ní. Protože rodina dostala chuť na domácí pečivo, zkusila jsem zaexperimentovat a výsledek mě velmi potěšil. Pečivo je krásně vláčné a chuťově vynikající.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Celozrnné sádlové bulky s pohankou

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo