Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 393 kJ / 94 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,55 g |
| Tuky | 0,51 g |
| Vláknina | 7,53 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 165 mg |
| Sůl | 0,37 g |
| Sacharidy | 16,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Parmezánová miska: Připravíme si misku nebo větší sklenici, na které budeme parmezánovou placku tvarovat. Pánev lehce potřeme olejem a parmezán na ní pomocí lžíce rozprostřeme do kruhu. Můžeme také použít kruh-rantl z malé dortové formy, do kterého parmezán nasypeme, rozprostřeme a pak odstraníme z pánve. Pánev dáme na sporák, když se parmezán rozpustí a začne bublat, tak placku ještě 15 vteřin pečeme. Pak placku opatrně obrátíme, pomůžeme si plochou naběračkou a opět 15 vteřin pečeme. Placku přendáme na připravenou misku a rukama přitiskneme-vytvarujeme a necháme vychladnout.
Krok 2: Zeleninový salát: Zelí omyjeme, očistíme mrkev, celer, papriku a vše nastrouháme na nudličky (speciální plastové struhadlo) nebo nastrouháme na klasickém struhadle. Nastrouhanou zeleninu dáme do mísy, přidáme cukrovou kukuřici, petrželku nebo pažitku, med, citronovou šťávu, zakysanou smetanu a vše promícháme. Zeleninový salát dáme do parmezánových misek a ihned podáváme s pečivem nebo opečeným toustovým chlebem, kdo má rád, může potřít lehce česnekem.
Zveřejněno 27. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mZV
Moje poznámka
Parmezánové misky se zeleninovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0mZV
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 9 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 10 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 15 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 19 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 9 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 9 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 10 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 12 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 12 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 15 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 16 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 16 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 16 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový salát v křupavé misce,
plastové misky na zakysanou smetanu,
parmazanove misky,
top parmezánová pomazánky
Suroviny:
olej,
sýr parmazán strouhaný,
zelí bílé,
celer,
mrkev,
paprika čerstvá červená,
kukuřice cukrová,
pažitka,
smetana zakysaná,
med,
šťáva citronová
Komentáře (7)
a díky tomu pečení se ještě zvýší aroma sýru.
Děkuji za bodík