Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 996 kJ / 1 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,20 g |
| Tuky | 136,80 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 180 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,40 g |
| Sacharidy | 16,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnec naložíme do směsi z dijonské hořčice a oleje a necháme cca 24 hodin v ledničce odpočinout.
Krok 2: Pak vyjmeme, zbavíme marinády, osušíme, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme sádlo a roštěnec ze všech stran opečeme, aby se zatáhl.
Krok 4: Dáme do pekáčku, zalijeme částí výpečku a na 150° pečeme cca 20 - 30 min. Po upečení necháme chvíli stát, aby se šťáva v mase rozlila po celém kuse a pak nakrájíme na tenké plátky.
Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.
Vhodná příloha jsou vařené brambory, tatarská omáčka popř. nakládané okurky. Vhodné i za studena jako pohoštění na obložené mísy.
Zveřejněno 2. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzN0
Moje poznámka
Roastbeef
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vzN0
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 5 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 5 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 6 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 7 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 7 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 8 hodinami
Tématické fráze:
roastbeef,
roastbeef steak,
roastbeef recept,
roastbeef steak recept,
hovězí roastbeef,
roast beef,
maso na roastbeef,
marináda na roastbeef,
omáčka k roastbeef rostbíf,
omáčka na roastbeef,
vepřový roastbeef,
jaké maso na roastbeef,
roastbeef s omáčkou,
příloha k roastbeef,
recept na roastbeef,
rostbeef steak,
tri tip roast,
roastbeef s peprem za studena,
vhodné maso na roastbeef,
recept roast beef
Suroviny:
roštěnec vysoký,
hořčice dijonská,
olej,
pepř,
sůl,
sádlo vepřové,
omáčka worcesterová
Komentáře (5)