Suroviny pro 35
35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 077 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 197,69 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 593,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: 4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao.
Krok 2: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, rozdělíme ho na půlku a jemně vmícháváme do tmavého a světlého těsta. Hmotu nalijeme do předem připravených (sádlem vymazaných a moukou vysypaných)
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Moje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 10 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 20 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové rohlíky
Annanas před 56 minutami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 56 minutami
Svíčková na smetaně
Pozde před 2 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 2 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 3 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 3 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 6 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 6 hodinami
Tématické fráze:
srnčí hřbet metrový řez,
metrový koláč,
metrový řez,
metrovy kolac recept,
metrovka recept,
nejlepsi metrove rezy,
doba peceni metrovky,
ořechový koláč maminčiny recepty,
recept na metrový koláč,
videorecept na metrový koláč,
nejlepší metrový koláč,
maminčin jablečný koláč,
metrove rezy,
nejrecept metrový koláčky,
metrové řezy videorecept,
videorecept nametrový koláč,
nejlepsi recept na metrovy srnci hrbet,
nejlepsi recept metrove rezy,
srnčí hřbet metrový řez s pudinkem,
metrovy hrbet
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
kakao
Komentáře (3)