Suroviny pro 35
35
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 077 kJ / 4 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,97 g |
Tuky | 197,69 g |
Vláknina | 8,20 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 642 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 593,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: 4 žloutky vymícháme s 15 dkg cukru. Pomalu přidáváme vlahou vodu a olej až do zpěnění. Pak přidáme po částech hladkou mouku. Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao.
Krok 2: Vyšleháme tuhý sníh z bílků, rozdělíme ho na půlku a jemně vmícháváme do tmavého a světlého těsta. Hmotu nalijeme do předem připravených (sádlem vymazaných a moukou vysypaných)
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
2 forem na srnčí hřbet. Dáme péct do teplé trouby. Krok 3: Elektrickou troubu nastavíme na 170°C a pečeme přibližně 40-45 minut. Jsem zvyklá, že po 30 minutách si pečení hlídám i když mezi tím dělám náplň. Krok 4: V 1/4 mléka uvaříme pudink (pudink nejdříve v hrníčku rozmíchám s troškou mléka). Po uvaření odstavíme a přidáme do něj polovinu cukru (10 dkg, rum a vanilkový cukr, vše spojím). Pudink necháme vychladnout, občas ho promícháme, aby se na něm neudělal škraloup. Krok 5: Máslo utřeme s druhou polovinou cukru (10 dkg). Do másla pomalu přidáváme vychladlý pudink a zbylý žloutek. Upečené hřbety vyklopíme na vál, necháme vystydnout. Krok 6: Po vystydnutí krájíme po rýhách. Natíráme náplň na světlý kousek, pak tmavý (někdy kostky natírám i dobrou domácí rybízovou marmeládou a na ni natírám krém). Nakonec ozdobíme zbylou náplní.
Zveřejněno 13. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Moje poznámka
Maminčin metrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2EkK
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 5 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 8 minutami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 9 minutami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 56 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 2 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 3 hodinami
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 3 hodinami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 4 hodinami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 5 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 14 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 16 hodinami
Tématické fráze:
srnčí hřbet metrový řez,
metrový koláč,
metrový řez,
metrovy kolac recept,
metrovka recept,
nejlepsi metrove rezy,
doba peceni metrovky,
ořechový koláč maminčiny recepty,
recept na metrový koláč,
videorecept na metrový koláč,
nejlepší metrový koláč,
maminčin jablečný koláč,
metrove rezy,
nejrecept metrový koláčky,
metrové řezy videorecept,
videorecept nametrový koláč,
nejlepsi recept na metrovy srnci hrbet,
nejlepsi recept metrove rezy,
srnčí hřbet metrový řez s pudinkem,
metrovy hrbet
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
pudink vanilkový,
máslo,
cukr vanilkový,
rum,
kakao
Komentáře (3)