Kandované jedlé květy: šeřík
Chcete překvapit slavnostním moučníkem s netradičními ozdobami? Zkuste v předstihu uchystat kandované jedlé květy. Nejsnadněji vyzkoušíte tuto tvorbu na běžných květech šeříku. Uvidíte, jak krásné budou na dortu nebo cupcakes.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky dáme do hrnečku a prošleháme je vidličkou, aby byly tekutější. Šeříkové kvítky obereme z větvičky.
Krok 2: Vezmeme velký tác a pořádně ho posypeme vrstvou moučkového cukru (aby se na něj hotové kvítky nepřilepily).
Krok 3: Na malý talířek nasypeme hromádku krupicového nebo moučkového cukru - podle toho, v čem budeme kvítky obalovat. Krupicový cukr vytvoří krystalické tvary, ale i hladké z cukru moučka vypadají hezky.
Krok 4: Každý kvítek ze všech stran pomocí štětečku natřeme bílkem a potom ho důkladně obalíme v cukru.
Krok 5: Nakonec položíme šeřík stopkou nahoru na posypaný tác.
Krok 6: Tác uložíme na suché místo bez větru, kde necháme šeřík několik dnů vyschnout. Podle počasí i 4 dny.
Krok 7: Po vyschnutí šeřík zavřeme do skleničky s víčkem a brzy použijeme na zdobení cupcakes, dortů nebo jinak podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Moje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 1 hodinou
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky s uzeným masem a kysaným zelím
kamilkamil před 4 minutami
Křampes - staročeská zelná polévka z Vrchoviny
Fitulka před 34 minutami
Vepřové na způsob golubců
samsi před 2 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 11 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 13 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 14 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 17 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 17 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 19 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 20 hodinami
Tématické fráze:
serik recepty,
šeříková marmeláda,
šeřík recept,
český šeřík,
recepty ze šeříku,
marmeláda z šeříku,
jedlé květy v cukru,
marmeláda ze šeřiku,
kandovane sedmikrasky,
jedlé květy na dort,
kandovane květiny,
kandovaná máta,
jedlé fialky,
recepty na serik,
květy v cukru,
šerik v cukru,
recepty z šeříku,
kandované květy,
šeřík,
jedlé květiny na dort
Suroviny:
cukr krupice,
bílek,
Komentáře (2)
Jinak kandované fialky, sedmikrásky znám