Špagety smetanové (Carbonara)
Suroviny
Porce: 4-6porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2023 12:57
výborné, taky mám ráda špagety carbonare se smetanou
13. 1. 2018 03:09
Stale se nachazeji lide, kteri radi a vedi PRESNE jak se co dela, jak cov cem ma byt ci naopak. Muj Taliansky doktor mi rikal, ze v Italii proste nekdo smetanu dava, jiny zase ne. Snad by meli prestat ty hadky mudrcu o tom, co kam se hodi ci nehodi. Jestli mi bude smakovat cesnek ve svestkovych knedlikach, tak si jej tam budu davat a jestli mi bude chutnat cukr a skorice na bramboracich, tak take. Ostatne, Polaci to tak obcas jedi, jak mi nektgeri rekli. Ale nemaji v nich majoranku a cesnek, jen cibuli a palivou papriku.
9. 6. 2015 08:44
Já nevím jestli tam patří smetana nebo ne,ale tyto nám moc chutnalyJsou jemné a smetana dává tomu jídlu tu správnou chuť.
21. 5. 2015 07:58
casino: "Zvrhlosti" najdete vsude, ale klasika je bez smetany. Na techto strankach je napriklad recept na Knedlo zelo vepro, kde mezi "korenim" je pouzita treba sojova omacka, coz jeste neznamena, ze se tak Knedlo zelo dela, lepe receno, by se melo delat.
Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.
www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx
Podle meho je to jen o technice a ne o tom, ze se smetanou jidlo lepe smakuje. Proste se to musi umet a popravde receno to neni vubec zadna veda. Pridani smetany vyresi problem srazlivosti a kremovitosti vajec, ale urcite ubere tomuto uzasnemu jidlu na chuti, tak proc to delat, kdyz to jde i bez ni? Rozhodne tam patri i pecorino, s parmazanem je to uz zase nekde jinde, ale dejme tomu.... Angl. slaninu nekomentuji, chapu, ze guanciale je tezko dostupne.
Tady mate odkaz i s vysvetlenim, ktere je podle meho dost verohodne a nejvice pravdepodobne, o puvodu testovin Carbonara.
www.academiabarilla.it/ricette/primi-piatti/spaghetti-delat? alla-carbonara.aspx
20. 5. 2015 23:38
Jitkas:
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?
No, já tam jezdím (teď už spíš lítám) přes 40let a Carbonara se smetanou jsem taky nikdy nejedl... To ale nutně neznamená, že to v It. nemají
Zkuste zadat v Google it "pasta alla carbonara con panna"
Ale když se neshodli ti italští manželé v odkazu níže, tak proč bychom se měli domluvit my, že?
20. 5. 2015 21:41
magdalenka: Děkuji, já jsem milovník italské kuchyně a snažím se ji vařit dobře
20. 5. 2015 20:32
zizala: prednedávnom mi presne ako opisuješ, rodený Talian od Parmy pripravoval carbonara.
20. 5. 2015 19:41
Deniska12: právě proto, že ti je 17 a učíš se vařit, měla bys připomínky, které nejsou míněny zle a osobně, brát v úvahu.
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama - to samé platí i u ostatních tvých receptů, kde jsi fotky - i přes upozornění, které se při přidávání receptů objeví - zkopírovala z netu
Tu profi fotku z restaurace bys měla odstranit, rádi všichni uvítáme tvoji, až uvaříš sama - to samé platí i u ostatních tvých receptů, kde jsi fotky - i přes upozornění, které se při přidávání receptů objeví - zkopírovala z netu
20. 5. 2015 17:25
Smetanu (jen 1-2 lžíce) přidávají někteří kuchaři v restauracích na pobřeží, aby vyhověli chutím turistů a potajmu se tomu pošklebují, asi tak, jako když někdo požaduje kečup - taky vám ho podají, ale mají z takového strávníka srandu. Ital rozšlehá vajíčka (raději jen žloutky) v misce, opepří a přisolí, přidá část parmezánu. Do pánve s opečenou slaninou přidá horké uvařené špagety, prohodí, pak přidá ta ušlehaná vajíčka, opět prohodí a případně trošku zředí vodou ze špaget a prohřeje jen tak, aby se na špagetách vytvořil krém.
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně
Postup v receptu je chybný. Když totiž vyklepnete celá vejce rovnou na špagety, musíte zřejmě hodně intenzivně míchat, aby se vejce dostala všude a i tak z nich nebudete mít homogenní tekutinu. A rozbijete uvařené špagety. Pokud u nás někdo takhle učí vařit špagety Carbonara nové kuchařské učně, tak je něco špatně
20. 5. 2015 15:29
Já si myslím, že hodně českých kuchařek a kuchřů dáva do těchto špaget smetanu. Navštivte několik restaurací tady u nás a zjistíte že v každé restauraci je dělají jinak. Myslím že každej si to doma dvaříme podle sebe a podle chuti. Carbonara pravé italské to nejsou ale i tak jsou moc dobré
20. 5. 2015 15:11
To tady fakt budete řešit jestli to jsou Carbonara nebo ne?? Já jsem již napsala, že máte pravdu, že smetana do Carbonara nepatří. Proto je v názvu ta smetana napsaná a Carbonara, je v závorce. Myslím že tato stránka, je na přidávání receptů a nápadů. Já na tuto stránku chodím ráda, člověk tu vždy najde spousty zajímavých receptu ale jestli hodláte řešit každý detail tak mi to za to vážně nestojí.
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.
Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.
Je mi 17let,učím se vařit a baví mě to, chtěla jsem se tady podělit i o své recepty a o recepty které děláme ve škole na praxi. Ale jak tak koukám, tady jsou samí šéfkuchaři a řeší doopravdy každý detail. Já mám tento recept takto ráda, ta smetana mi tam chutná, takže je to na způsob Carbonara ale se smetanou. Já nemám problém když mě někdo upozorní na chybu, učím se a budu ráda za každou radu.
Fotku mám z restaurace kde dělám na praxi, ale dnes mám v plánu je vařit doma, tak pak dodám i svojí fotečku.
20. 5. 2015 13:49
A fotka je odkud?
20. 5. 2015 13:34
casino: Ziji v severni Italii(Piemont) jiz desitky let, ale spagety Caronara jsem se smetanou nikdy nejedla, natoz s cesnekem. Kdezto tortellini se smetanou a salveji jsou obvykle, Carbonara a jeji predchudkyne Grigia, vzdy bez smetany.
20. 5. 2015 13:05
Tak vypust slovo "carbonara" a problem neexistuje, protoze Carbonara to opravdu neni.
20. 5. 2015 13:03
"Špagety smetanové (Carbonara)"
No, "jedna smetana" je asi moc, že.
hosta: danielle72:
Dámy, i zde asi platí, že není vše jen černé či bílé
http://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
No, "jedna smetana" je asi moc, že.
hosta: danielle72:
Dámy, i zde asi platí, že není vše jen černé či bílé
http://www.labuznik.cz/clanky/uhlirina/
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 18 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 28 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 49 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat špenát na pánvi? Dáte přednost čerstvým listům nebo mraženému protlaku?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky
Další recepty
Tématické fráze: špagety se smetanou smetanové špagety těstoviny carbonara se smetanou špagety na smetaně spagety smetana špagety carbonara top recepty špagety carbonara bez vajec špagety carbonara tortellini carbonara špagety carbonara podle šéfkuchaře smetanovx špagety špagety recept spahety se smetanou tortellini carbonara recept těstoviny carbonara se na smetaně smeranové špagety špagety bílé se smetanou recepty na spagety se smetanou spagety ze smetany špagety alla carbonara
Suroviny: těstoviny špagety, slanina anglická, vejce, smetana, sůl, pepř
Špagety smetanové (Carbonara)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NRLz
18 názorů