Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Dumáte, jak upéct osvěžující letní moučník? Připravte svým blízkým lehký letní dezert s jahodami, pudinkovým krémem a nadýchaným piškotem. Jahodová bomba s čokoládovou polevou nadchne celou rodinu.
Suroviny pro 1 plech
forma 30x25cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 29 571 kJ / 7 068 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,30 g |
Tuky | 511,59 g |
Vláknina | 19,02 g |
Cholesterol | 3,91 g |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 2,85 g |
Sacharidy | 468,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech s vyššími okraji nebo obdélníkovou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, troubu včas rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Připravíme piškotové těsto. Postupně rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1 lžíce cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky se zbývajícím cukrem ušleháme do husté pěny a tu opatrně vmícháme do bílkového sněhu.
Krok 3: Potom po lžících přidáváme mouku tak, že ji pokaždé před přidáním další dávky lehce, ale důkladně zapracujeme do bílkovo-žloutkové hmoty.
Krok 4: Hotové těsto rozetřeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut na 170 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Krok 5: Mezitím připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Po uvaření potřeme povrch trochou másla, aby se neudělal škraloup a dáme vychladit. Po zchladnutí pudink prošleháme a po částech zašleháváme máslo pokojové teploty, až vznikne lehký krém.
Krok 6: Vychladlý piškot uvolníme z formy, jednou ho prořízneme, spodní díl vrátíme zpět do formy a naneseme krém. Do vrstvy krému vmáčkneme očištěné jahody, přiklopíme vrchním dílem korpusu, přimáčkneme a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 7: Na polevu rozšleháme vejce s cukrem a kakaem a za stálého šlehání přiléváme rozpuštěný tuk pokojové teploty.
Krok 8: Polevu rozetřeme na moučník a ozdobíme např. čerstvým ovocem a šlehačkou. Hotový moučník necháme ještě v chladu rozležet a poté krájíme teplým nožem na řezy.
Zveřejněno 21. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Moje poznámka
Jahodová bomba s vláčnou čokopolevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YRrW
Nejnovější recepty
Domácí tatarák z lososa
Přidáno před 1 hodinou
Vanilková zmrzlina s jahodami
Přidáno před 4 hodinami
Křehký rebarborový koláč
Přidáno před 5 hodinami
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 12 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno 22. 5. 2025 15:02
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 22. 5. 2025 13:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaové cookies
Ashelin před 2 hodinami
Tiramisu od Itala
Elzis před 4 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Robik před 4 hodinami
Kuřecí vývar z PH
Robik před 4 hodinami
Kuřecí stehna - jedna báseň
Cinderka před 4 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Rychlá rajská omáčka
Standby před 9 hodinami
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 9 hodinami
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 10 hodinami
Buchty na páře
janatka před 10 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova žloutkové řezy,
piškotová bomba,
jahodová bomba,
tncz nova,
tn cz,
samosběr jahod horní pěná,
dortová bomba,
bomba řezy,
jahodova poleva se slehackou,
jahodová m recept,
recept na piškotovou bombu,
jahodová dortová pěna,
slehackova poleva jahodova recepty,
piškotová bomba s ovocem,
jahodová pěna z bílků na dorty,
krémeše z listového těsta s čerstvýma jahodami,
bublanina podle indruchové,
jahodová bomba se šlehačkou,
jahodova bomba rolada,
dortová bomba se šlehačkou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
tuk,
mouka hrubá,
mléko,
pudinkový prášek,
cukr,
máslo,
jahody,
vejce,
cukr moučkový,
kakao,
máslo
Komentáře (35)