

Adamův třešňový koláč
Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 1 názor
Suroviny
- Suroviny na náplň:
- 500 g vypeckovaných třešní
- 50 g kokosu
- 1 lžíce rýžového sirupu
- Suroviny na těsto:
- 4 vejce
- 1 pomazánkové máslo
- 1 hrnek moučkového cukru (necelý)
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička sody
- 1 lžička dýňového oleje
- 2 lžičky karamelového pudinku
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
Žloutky utřeme s pudinkem, cukrem, až směs zbělá. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, sodu a vyšleháme těsto.
Ručně zapracujeme sníh z bílků a vlijeme na plech s pečicím papírem.
Posypeme třešňovou náplní, dáme do vyhřáté trouby. Pečeme na 180 st. dozlatova asi 45 minut.
Poznámka
Možná to trochu vypadá, že pekl Pejsek s Kočičkou, ale koláč je výborný! :))
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky