Vepřové maso v lorně
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.
Postup přípravy
Krok 1: Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice.
Krok 2: Cuketu omyjeme a nakrájíme na velké kusy. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme kolečka.
Krok 3: Lornu vymázneme kouskem sádla, naskládáme do ní směs masa a zeleniny, lehce zastříkneme vodou, přiklopíme a dáme na gril. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku.
Krok 4: Maso bylo měkké, upečené, voňavé kouřem a použitým kořením (jakoby lehce zauzené), s velice dobrou šťávou.
Zveřejněno 19. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
Moje poznámka
Vepřové maso v lorně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5gg8
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 9 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 15 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 5 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 6 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 6 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 7 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 8 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 8 hodinami
Tématické fráze:
lodna na maso,
maso v lodne,
hliníková lodna na maso,
maso na lodně,
maso v lorně na ohni,
hliníková lodna,
lodna,
grilovací lorna,
vaření v lorne,
pečené maso v lodne,
lodna recept,
recept na lodnu,
recept na veprove maso,
peceni masa v lorne,
pecene maso v lorne,
maso v lorně-recept,
maso na lodnu,
vepřové maso v lodně,
lodna recepty,
lorna na grilovani
Suroviny:
koleno vepřové,
bůček vepřový,
plecko,
krkovice vepřová,
cuketa,
česnek,
cibule,
sůl,
pepř,
koření,
sádlo
Komentáře (9)
Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano