Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilkové střapáčky

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 509 kJ /
600 kcal
Bílkoviny48,36 g
Tuky30,34 g
Vláknina1,98 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,62 g
Sacharidy33,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky dobře omyjeme a i se slupkou nastrouháme na nudličky. Krok 2: Promícháme s malou lžičkou soli a necháme v cedníku vypotit. Krok 3: Asi po půl hodině z něj rukama vymačkáme co nejvíce vody. Krok 4: Vymačkaný lilek dáme do mísy, přidáme najemno nastrouhaný sýr, vejce, koření, utřený česnek a zahustíme škrobem. Dobře promícháme. Krok 5: Na pánvi rozpálíme trochu oleje a ze směsi lžící rovnou na pánev tvoříme placičky, které z obou stran dozlatova osmažíme. Krok 6: Přebytečný tuk odsajeme ubrouskem a " střapáčky " podáváme buď s bramborem, bramborovou kaší nebo s pečivem. Já jsem je servírovala v nasucho opečené tmavé hamburgerové žemli potřené hořčicí, navrch jsem ozdobila nakrájenou jemně pálivou papričkou a cibulí.

Zveřejněno 31. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRxl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilkové střapáčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QRxl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pěkný recept :yes:;-)

Kde je lilek, nemůže být špatné:yes:

Tématické fráze:
strapáčky, lilkove karbanatky s vlockami

Suroviny:
lilek, vejce, škrob kukuřičný, koření houbová variace, česnek, sýr uzený, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu