Medove kuřecí křidýlka

ercicka Kuchařka:

Drůbeží maso 5 názorů

54
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Suroviny

1,5-2 kg kuřecích křídel
2 lžíce tekutého medu
5-7 lžíce sojové omáčky (Kikkoman)
1/2 lžičky Kurkumy
1/4 lžičky černého koření
1/2 lžičky soli (nemusí být)
mléko
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z medu, sojovej omacky, kurkumy a korenia urobime marinadu, ocistene a umyte kridla trochu osusime.

  2. Vlozime do misy a zalejeme marinadou, dame asi na 2 hodiny do chladna, obcas premiesame.

  3. Potom kridla poukladame na plech a vylejeme aj zbytok marinady.

  4. Prvu polhodinu pecieme pod alobalom.

  5. Po polhodine zlozime alobal, kridla otocime a dopecieme cca. 200°C, 80 minut. Cca 15 minut pred dopecenim kridla polejeme trochou mlieka a este asi 2-3x pocas pecenia potrieme vypekom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Medove kuřecí křidýlka

  • Minula Minula

    Hmmm zní to dobře:-p,ukládám a posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • simko.jit simko.jit

    mňamky mňamky. já nemám co dodat. normálně slintám.:-p

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    TO JE ŇAMKA. +bodík. (taky děláme)

    Odpovědět

  • ercicka ercicka(autorka receptu)

    Hanka: nemala som rada mäso s medom, ale med v kombinacii so sojovou omackou je super :yes: robim tak aj cinu :yes: a este je dolezite, aby si pouzila kvalitnu sojovu omacku, kikkoman sa da kupit aj na slovensku, tak hadam aj v cechach;-)

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Erčička, to je ale mňamka:yes: to musím vyzkoušet:-D to si zaslouží bodík:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo