Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klobásníky

Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka, zaženou hlad a určitě se budou rychle ztrácet z podnosu.

Hodnocení receptu je 5,0 (75×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min +doba odležení

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, +doba odležení )

5. 4. 2009 18:22

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

zhruba 60-70 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie34 709 kJ / 8 296 kcal
Bílkoviny260,97 g
Tuky537,89 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,37 g
Sodík 17,25 g
Sůl42,56 g
Sacharidy589,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Klobásníky se u nás kdysi pekly pouze na Velikonoce a dělávaly jako štrůdl (závin). Z mletého masa se vytvořil válec, který se zabalil do těsta a po upečení se krájel jako závin. Nyní klobásníky pečeme při většině slavnostnějších příležitostí. Z této dávky udělám 60-70 klobásníků (podle velikosti)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

18. 2. 2012 19:03

Jája:Nejde přece o uznání za"objevení Ameriky",jde ale o slušnost a dodržování autorského zákona.Někdo tu slušnost má a někdo nemá:no:A na většině stránek,a to i tady ne napsáno:Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.Číst snad umí každý!

Jája

18. 2. 2012 18:21

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D objevili jste Ameriku že chcete uznání?

Jenda1 Jenda1

18. 2. 2012 15:06

Ivuš, sama vidíš, nemá to význam.Já už jsem to dávno vzdal... Na některých stránkách, kde mé recepty zveřejnili alespoň dodatečně mě dopsali jako autora a dokonce i vložili link k originál receptu. Není to o ničem jiném, než o slušnosti. Nad některými anonymními komentáři se jen pousměji a myslím si své. Ale i tak díky:-K:yes::-!

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 2. 2012 14:49

Jája: já o voze, vy tvrdohlavě o koze...nema to cenu. Vidite snad nekde TAM odkaz na toprecepty? A o fotce se uz vubec nema cenu bavit:no:
Víc k tomu, ani vam nemam co rict - nema to bohuzel vyznam.

Jája

18. 2. 2012 13:11

Já do žádné skupiny nepatřím, žádné recepty nikam nedávám, ale přijde mi to přehnané se takhle na všechny pořád osočovat. Snad je jasné, že když dáte recept na internet, že ho může použít kdokoliv.

cathleen cathleen (moderátorka)

18. 2. 2012 07:33

Jája: Jájo, copak tak zhurta? Je SLUŠNOST :-!:-!:-! pokud si takhle zapůjčím recept, písnout pod něj autora (odkaz na stránky, odkud recept mám)......ale ty asi, podle tvého komentu, patříš do té druhé skupiny, viď?
P.S. A fotky, ty se nepůjčují VŮBEC, to je trestné - vygoogli si autorská práva fotek....

Jája

18. 2. 2012 01:16

co hrotíte nějaká autorská práva? Když už dáte jednou recept na internet takjste snad dostatečně chytré na to, že to může kdokolivpoužít a rozšířit dál. Pokud chcete na svůj recept autorské právo, jděte si ho někam patentovat i s fotkou a pak se teprv můžete ohánět

cathleen cathleen (moderátorka)

24. 1. 2012 13:33

:-// zapůjčeno i s fotkou http://www.netkucharka.cz/recepty/ostatni-pecivo/k...
A takhle se chovají k těm, co s "výpůjčkou" vlastních receptů nebo fotek nesouhlasí http://www.netkucharka.cz/diskuse/netkucharka-cz/a...:no:

Dana61

4. 2. 2011 08:26

Jendo1 - nááááááádherné a zajisté chutné:yes::-D

janek53 janek53

3. 2. 2011 18:56

Jendo páč nemám tu správnou trpělivost, tak jsem spáchal z poloviny závin, sice pukl, ale dobrý:-p. Těsto mě připadlo dost mastné:-S. Přidám bídné mobilní fotky, když se nebudou líbit smažu.

Nadja Nadja

6. 12. 2010 20:40

;-) hela (neregistrovaný/á) - dnes jsem si koupila časopis BLESK EXTRA - VAŠE RECEPTY, v němž na str.40 jsou Jendovy klobásníky. Zde Jenda uvádí - těsto zadělat kváskem a nechat vykynout.

hela

15. 11. 2010 11:57

jendo to těsto se nech nakynou nebo se to maso hned plni děkuji hela

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 20:28

:-OSleduji v němém úžasu;-)a přemýšlím,proč tak pozdě brouzdám po receptech.Takovou nádheru nemají mnohdy ani v kuchařských knihách:-KBodík je zasloužený+1:yes:;-)

lemeL lemeL

13. 7. 2010 12:54

Tak jsem to dneska zkusila, ale dala jsem si do nich gothaj s cibulí ;-)

Jenda1 Jenda1

2. 3. 2010 22:43

Další případ, jak se pochlubit cizím receptem:-//:no::-!:-!:-!. http://www.budzin-world.cz/index.php?option=com_co...

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: těsto na klobásníky domácí klobásníky řeznická kuchařka klobásničky těsto na klobásník kynute testo na klobasniky klobásníky-recept řeznická sůl řeznické recepty praganda velikonocni klobasnik domaci klobasník jak upect bucek recety.cz-on-line kuchařka velikonocni klobasniky velikonoční klobásníky recept maso na klobásník kllobásníky kllobásníky klobásníky z kynutého těsta

Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, mléko, droždí, olej, žloutek, sůl, cukr, bůček, voda, sůl, pepř mletý, majoránka, česnek, kmín drcený, solamyl, strouhanka, vejce

TopRecepty.cz

Klobásníky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j28v