Babiččina podmáslanka
Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 022 kJ / 722 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,40 g |
Tuky | 28,16 g |
Vláknina | 4,68 g |
Cholesterol | 339 mg |
Sodík | 965 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 63,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podmáslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.
Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2 dl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám (samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme, a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2012 20:09
rebeka:Nadi, jsem rád, že polévka chutnala a dík za krásné fotky
5. 5. 2012 13:25
Jendo, moc ti děkuju za připomenutí této polévky téměř stejně ji dělávala moje zlatá maminka, a taky si vzpomínám, jak říkala, ať ji míchám pořádně, že se ráda připaluje maminka nedávala česnek.. to je jediný rozdíl
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada.. jsou takové nefotogenické.. podle toho mé fotky taky vypadají takže pokud budeš chtít, smáznu je
rébí ještě jednou děkuje
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada.. jsou takové nefotogenické.. podle toho mé fotky taky vypadají takže pokud budeš chtít, smáznu je
rébí ještě jednou děkuje
10. 5. 2011 12:09
Také ji dělávám, u nás na vysočině jí říkáme zalévanka a je výborná. Tady si ji každý upravuje podle chuti, někdo nedává kopr, já dávám ještě houby (v sezóně čerstvé nejlépe kuřátka, v zimě sušené) Posílám bodík
19. 2. 2011 18:18
URČITĚ CO NEVIDĚT VYZKOUŠÍM ALE UŽ TED DÁVÁM BODÍK 47
18. 2. 2011 17:07
dělala jsem poprvé, chtěla sem tam přidat trošku cukru, ale odolala jsem a nechala tak jak má být. polévka je výborná. a posílám taky bodíka
2. 2. 2011 17:23
Přesně tohle dělám z čerstvého mléka, ale z podmáslí mě to nenapadlo. No zítra mám oběd vymyšlený. Posílám bodík.
11. 11. 2010 20:09
Jeníčku konečně vyzkoušeno a snědenoMě moc chutnala škoda že nemůžu znova bodíkovatale mi hned bylo jasné že to bude fajnové
11. 11. 2010 12:52
Polévku jsem uvařila, mně moc chutnala, bohužel ale u mých mlsounů nezabodovala. Přesto posílám bodík +45
3. 7. 2010 23:40
fantazia
17. 5. 2010 13:32
Musím říci, že mi tuhle polévku také kdysi dávno vařila moje skvělá babička a je to bezva připomenutí. Dnes jsem ji prubnul k obědu a ve finále ji ještě lehce doladil medem a Balsamicem.
28. 4. 2010 13:18
+35
20. 3. 2010 16:10
Jendo,tuhle polevku vyzkousim hned v pondeliuz mam ulozeno+34
20. 2. 2010 14:07
moc nám chutnala 32
30. 12. 2009 15:30
Jeníčku, podmaslanka je výborná, já jí dnes dělala určitě ne naposled Já taky dělám všelijaké kyselky, ale zase jsou chuťově jiné.Bodíka už jsem dávala, tak ti přidám alespoň obrázek.
21. 11. 2009 19:47
Také děláme,mám moc ráda tu nakyslou chuť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 18 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 18 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 20 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 23 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 23 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno 22. 4. 2024 23:54
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Ivca78 uvařil před 20 minutami
Těsto na pizzu
Bretik uvařila před 9 hodinami
Tři pomazánky na chlebíčky a soudečky nebo jednohubky
aerdna uvařila před 10 hodinami
Nadýchaný mrkvový dort
Mlsani uvařila před 11 hodinami
Špenátové lasagne s kuřecím masem
Alexandra1 uvařila před 11 hodinami
Hummus pomazánka
annasmitkova uvařila před 11 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Moanka uvařila před 11 hodinami
Rajská omáčka
Fleep uvařila před 11 hodinami
Mandarinkový koláč s drobenkou
Redpelikan uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polévka z podmáslí koprová polévka od babičky jak zamrazit kopr podmáslová polévka babicciny recepty kyselka polévka jelení jazyk houba recept polívka z podmáslí polévka kyselka kyselka recept recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý jak zmrazit kopr libeček použití jelení jazyk houba polévka z kefíru koprová polévka z podmáslí jelení jazyk houba recepty recepty koprová polévka od babičky podmáslová polévka s koprem polívka kyselka
Suroviny: podmáslí, brambory typ a, česnek, kopr, kmín celý, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, mouka hladká, vejce, máslo
Babiččina podmáslanka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k57N
58 názorů