Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččina podmáslanka

Ach ty recepty našich babiček ! S každým z nich na nás dýchne vzpomínka na dětství a milované babičky. Polévka, kterou babička postavila na stůl pro hladového vnoučka. Z pár surovin, rychle připravená a přitom chuťově prostě geniální.

Hodnocení receptu je 5,0 (98×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

6. 4. 2009 20:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 022 kJ / 722 kcal
Bílkoviny52,40 g
Tuky28,16 g
Vláknina4,68 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 965 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy63,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podmáslanku zbožňuji od útlého mládí, kdy mi ji vařívala babička. Dělával jsem ji i z domácího mléka, které jsem nechal s kouskem chlebové střídky zkysnout. Polévku jsem dnes servíroval na talíři, z kterého ji babička jídávala.

Kopr používám mražený. Omytý a okapaný kopr otrhám a natlačím do skleničky s obsahem cca 2 dl. Dám zamrazit. Před použitím zmrazený kopr vidličkou ve sklínce zamíchám (samozřejmě množství, které budu potřebovat), kopr se uvolní a současně i poláme, a můžu ho ze skleničky vysypat. Zbytek zavíčkuji a dám zpět do mrazáku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jenda1 Jenda1

5. 5. 2012 20:09

rebeka:Nadi, jsem rád, že polévka chutnala:-p:-p:-p a dík za krásné fotky:yes::yes::-K:-!

rebeka rebeka

5. 5. 2012 13:25

Jendo, moc ti děkuju za připomenutí této polévky:-K:-K téměř stejně ji dělávala moje zlatá maminka:-K:-K:-K, a taky si vzpomínám, jak říkala, ať ji míchám pořádně, že se ráda připaluje:-):-) maminka nedávala česnek.. to je jediný rozdíl:-)
já jsem ho dnes dala a moc si pochutnala:-p:-p
posílám další bodík a obrázky.. ovšem.. polévky jaksi fotím nerada:-//.. jsou takové nefotogenické:-8:-D.. podle toho mé fotky taky vypadají:-D:-D:-D takže pokud budeš chtít, smáznu je;-)
rébí ještě jednou děkuje:yes::yes:

Ivana63 Ivana63

10. 5. 2011 12:09

Také ji dělávám, u nás na vysočině jí říkáme zalévanka a je výborná. Tady si ji každý upravuje podle chuti, někdo nedává kopr, já dávám ještě houby (v sezóně čerstvé nejlépe kuřátka, v zimě sušené):-K Posílám bodík:yes:

Swinga Swinga

19. 2. 2011 18:18

URČITĚ CO NE:-K:yes:VIDĚT VYZKOUŠÍM ALE UŽ TED DÁVÁM BODÍK 47

Ivulisek

18. 2. 2011 17:07

dělala jsem poprvé, chtěla sem tam přidat trošku cukru, ale odolala jsem a nechala tak jak má být. polévka je výborná. a posílám taky bodíka:yes:

nachos

2. 2. 2011 17:23

Přesně tohle dělám z čerstvého mléka, ale z podmáslí mě to nenapadlo. No zítra mám oběd vymyšlený. Posílám bodík.:yes:

lemarti

11. 11. 2010 20:09

Jeníčku konečně vyzkoušeno a snědeno:-DMě moc chutnala škoda že nemůžu znova bodíkovat:-(ale mi hned bylo jasné že to bude fajnové:-*:-*

Pajaja

11. 11. 2010 12:52

Polévku jsem uvařila, mně moc chutnala, bohužel ale u mých mlsounů nezabodovala. :-( Přesto posílám bodík +45 :yes:

janka

3. 7. 2010 23:40

fantazia;-)

Redy

17. 5. 2010 13:32

Musím říci, že mi tuhle polévku také kdysi dávno vařila moje skvělá babička a je to bezva připomenutí. Dnes jsem ji prubnul k obědu a ve finále ji ještě lehce doladil medem a Balsamicem. :yes:

Jenny

28. 4. 2010 13:18

:yes:+35:yes:

lemarti

20. 3. 2010 16:10

Jendo,tuhle polevku vyzkousim hned v pondeli;-)uz mam ulozeno+34:yes:

Zdenka1

20. 2. 2010 14:07

moc nám chutnala :yes:32:yes:

Bibinka Bibinka

30. 12. 2009 15:30

Jeníčku, podmaslanka je výborná, já jí dnes dělala určitě ne naposled:-! Já taky dělám všelijaké kyselky, ale zase jsou chuťově jiné.;-)Bodíka už jsem dávala, tak ti přidám alespoň obrázek.:-D

janatka janatka

21. 11. 2009 19:47

Také děláme,mám moc ráda tu nakyslou chuť:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: polévka z podmáslí koprová polévka od babičky jak zamrazit kopr podmáslová polévka babicciny recepty kyselka polévka jelení jazyk houba recept polívka z podmáslí polévka kyselka kyselka recept recepty z masa které jsou u nás už zapomenutý jak zmrazit kopr libeček použití jelení jazyk houba polévka z kefíru koprová polévka z podmáslí jelení jazyk houba recepty recepty koprová polévka od babičky podmáslová polévka s koprem polívka kyselka

Suroviny: podmáslí, brambory typ a, česnek, kopr, kmín celý, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, sůl, mouka hladká, vejce, máslo

TopRecepty.cz

Babiččina podmáslanka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k57N