Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku

Jídla z jednoho pekáčku jsou hodně oblíbená ve dnech, kdy nemáme moc času pobývat v kuchyni, a přesto potřebujeme nasytit rodinu výživně a chutně. Recept na kuřecí stehna s rýží z jednoho pekáčku je praktický a určitě ho budete chtít zopakovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (234×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

19. 9. 2015 13:25

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie5 476 kJ / 1 309 kcal
Bílkoviny22,91 g
Tuky30,24 g
Vláknina16,21 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy230,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mika59 mika59

30. 4. 2017 17:27

jarda Kadic: Jardo budu ráda, když někdy vyzkoušíš..;-):-K:-K:-K

jarda Kadic jarda Kadic

30. 4. 2017 09:51

Mika 59:Co mi odešla mamka,tak už nevařím tak "pestře "a snažím se ušpinit co nejméně nádobí.Proto třeba často zapékám, společně s brambory jak kuřecí,tak vepřové maso.Někdy zaliji smetanou, někdy vejci.Ale většinou právě kombinují brambory s masem.A teď jsem narazil na zapékání s rýží.Tu mám taky rád,a proto si recept uložím a asi brzo přijde na řadu!

mika59 mika59

29. 4. 2017 17:49

Berkol76: Já Vám opravdu děkuji za pěkný komentář..;-) Jsem ráda, že recept nezklamal...:-K:-)

Berkol76

29. 4. 2017 16:22

Tak jsem měl dvě kuřecí stehna, přemýšlel co k obědu a padl mi do oka Váš recept... Trošku jsem si upravil ingredience (podle chuti) přidal jsem chilli, česneku asi 7 stroužků a místo vody jsem použil vývar z uzených žebírek... Vynechal jsem hrášek, protože ten nebyl po ruce a přidal čerstvou pažitku a na konec bazalku... Chci poděkovat za výborný recept, vážně mňamka:-K Přidal jsem fotku jako důkaz:-)
:yes::yes::yes:

mika59 mika59

22. 4. 2017 22:12

Alucha: Já děkuji a moc..;-);-):-K

Alucha

22. 4. 2017 21:56

Děkuji za inspiraci. Trochu jsem recept pozměnila podle stavu zeleniny v ledničce, ale jinak jsme si moc pochutnali. Místo hrášku jsem dala zelené fazolové lusky. :-K

pupavienka

14. 4. 2017 20:12

magdalenka: Tým, že sa ryža vopred premyje, stratí škrob. A hlavne ryža Parboiled je vynikajúca. Tak isto ju orestujem na oleji do sklovitá a k tomu ešte pridám na drobno nakrájanú cibuľku. Je aj jednoduchý spôsob: Vložiť ryžu do vriacej osolenej vody a po uvarení ju jednoducho scediť. Podľa mňa - orestovaná má vyšší "level".

mika59 mika59

7. 4. 2017 07:17

Martin: Martine já peču na 200 st. Ale mám starší troubu..:-K:-)

Martin

6. 4. 2017 20:57

Prosim , na kolik stupnu pect ?

mika59 mika59

20. 12. 2016 16:13

Josefe děkuji za pěknou fotku..;-):-K

Jitkas

19. 12. 2016 22:24

Pri restovani syrove ryze skrob na jejim povrchu se premeni v cukr, ten zkaramelizuje, udela ochranou krusticku a ryze se nerozvari, tedy nemela by ;-)

magdalenka magdalenka

19. 12. 2016 21:09

casino: ja ryžu umývam na sitku horúcou vodou, potom hodím na olej, miešam - pražím (do sklovita?), ale asi hlavne prehrievam...potom zalejem vriacou vodou. Okamžite začne vrieť...vždy ju mám sypkú - možno pre to "prehrievanie"??? Neviem, robím to celý život takto. Podľa mamky.

casino casino

19. 12. 2016 20:55

mika59: "...se tím tukem jakoby obalí a je pěkně sypká."
Díky, má to logiku:yes:
Sice si myslím, že záleží na množství vody (já dávám vroucí, od oka podle množství rýže, velikosti kastrolu - asi na prst nad rýži...) ale váš způsob (1 hrnek rýže Parboiled (syrové) 2 hrnky vody) je sofistikovanější:yes:

mika59 mika59

19. 12. 2016 20:53

hosta: A, že v té čočce bylo kamení...:-D:-D:-D

hosta hosta

19. 12. 2016 20:51

casino: to přebírání pamatuju taky:-D - ještě jsme tak přebírali čočku:-D. Maminka ji také opékala "do sklovita", myslím že proto, že se jinak jediná tehdejší rýže rozvařovala - teda některá se rozvařila, některá zůstala tvrdá jak brok. Když dostala mastný kabátek, chovala se spořádaněji. Ještě vzpomínám na tu hřebíčky napíchanou cibuli, kterou do ní pak vkládala:-8

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené kuře s rýží kuřecí stehna s rýží kuře pečené na rýži kuře s rýží pečená kuřecí stehna s rýži kuře pečené s rýží kureci stehna kuře s rýží z jednoho hrnce pečené kuřecí stehna s rýží pečené kuře na rýži kuřecí stehna recept kuřecí stehna na ryzi pečená rýže s kuřecím masem kuře pečeně v rýži pečená kuřecí stehna kuře na ryži pečená rýže kuřecí stehna s rýži z jednoho hrnce recepty na kuřecí stehna s rýží kuřecí stehna recepty

Suroviny: stehno kuřecí, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, rajče, cibulka jarní, hrášek mražený, máslo, olej, rýže, voda, sůl, pepř mletý, koření na kuře, tymián, šafrán

TopRecepty.cz

Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Go5L