Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 367 kJ / 1 283 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,75 g |
| Tuky | 75,32 g |
| Vláknina | 45,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,72 g |
| Sůl | 6,30 g |
| Sacharidy | 53,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Všechny ingredience na tempehovou marinádu (tj. ty uvedené před koriandrovým přelivem, bez tempehu) dejte do mixéru a rozmixujte, malé kousky můžete nechat v celku.
Krok 2: Přelijte do rendlíku a zahřejte téměř k bodu varu.
Krok 3: Poté nalijte část do připraveného pekáčku či zapékací mísy, překryjte tempehem a přelijte zbytkem marinády.
Krok 4: Pekáček zakryjte poklicí či alobalem a pečte asi hodinu, v polovině pečení tempeh obraťte.
Krok 5: Po hodině odstraňte alobal a pečte ještě dalších cca 15 minut.
Krok 6: Koriandrový přeliv: na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte česnek, sušený koriandr a trochu soli a smažte asi minutu (pozor, nespalte česnek!). Poté s ostatními ingrediencemi na koriandrovou omáčku přendejte do mixéru a rozmixujte.
Krok 7: Tempeh podávejte s rýží či quinoou, trochou marinády, ve které se tempeh pekl, koriandrovým přelivem, čerstvým koriandrem a nasekanou jarní cibulkou.
Zveřejněno 27. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Moje poznámka
Thajský tempeh s koriandrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DlQq
Nejnovější recepty
Kuřecí čtvrtky na zelenině z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Restovaná vepřová játra, volská oka a zeleninový salát
Přidáno před 7 hodinami
Pikantní čočková polévka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 9 hodinami
Nejlepší langoše
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos na másle
Kajkajak před 1 hodinou
Chutné vafle
Kolibinka před 2 hodinami
Rajská omáčka
prichystalr před 3 hodinami
Pečená krkovička
[email protected] před 3 hodinami
Tvarohovo-jablková bábovka
Majavcelicka před 4 hodinami
Pečené maso a speciální cibulová omáčka
BinaSa před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
JohnyCipera před 8 hodinami
Piškotový korpus
Mish_Ellie před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 9 hodinami
Buchta bez vajec
DenaS před 10 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
tempeh na kari,
tempeh recepty,
pečený tempeh v v alobalu,
kari z tempehu,
recepty z tempehu,
recepty tempeh,
recept s čerstvým koriandrem,
přeliv z koriandru,
pečený je tempeh,
tempeh v marinádě,
koriandrový přeliv,
recepty z čerstvého koriandru,
thajsky tempech s rýží,
kari s tempehem,
tempeh na kary,
thajské kari tempeh,
recept z tempehu,
tempeh natural recepty,
tempeh na kari recept
Suroviny:
tempeh,
cibule,
cibulka jarní,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
limetka,
ocet jablečný,
omáčka sojová,
olej olivový,
cukr hnědý,
koření nové koření mleté,
tymián,
pepř mletý,
vývar zeleninový,
česnek,
olej olivový,
koriandr,
koriandr čerstvý,
limetka,
voda,
rýže
Komentáře (2)
Koriandr jsem dříve nepoužívala, ale po návštěvě Uzbekistánu jsem si ho oblíbila