Nakládané václavky
Je tu podzim a s ním i žně pro houbaře, kteří milují václavky. Tyto chutné podzimní houby nabízejí širokou škálu možností, co z nich uvařit. Podle tohoto receptu připravíte chutné václavky naložené ve sladkokyselém nálevu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 576 kJ / 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,42 g |
Tuky | 0,03 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,02 g |
Sůl | 15,00 g |
Sacharidy | 213,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Václavky je nutné vařit minimálně 15 minut. Při kratší tepelné upravě jsou houby těžko stravitelné, ba dokonce až lehce jedovaté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2016 17:39
9. 10. 2015 05:15
6. 10. 2015 20:19
Jinak václavky jsou fajn.
6. 10. 2015 19:24
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Bagety s grahamovou moukou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 16 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 19 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 21 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Právě bylo uvařeno:
Pohanková polévka s houbami a klobásou
Iveta. uvařila před 43 minutami
Zelný salát do zásoby
Fitulka uvařila před 46 minutami
Veselé jednohubky
Fitulka uvařil před 48 minutami
Sebevrahova kuřecí játra
Fitulka uvařila před 49 minutami
Bramborové růžičky
Fitulka uvařila před 50 minutami
Koláče z majonézy
janatka uvařila před 1 hodinou
Drožďová pomazánka podle Matyska
janatka uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp s broskvemi
Zombijec uvařil před 1 hodinou
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb bez hnětení
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 oblíbených jídel, do kterých zpracujeme václavky. Vyzkoušejte nejlepší recepty, které z hojně rostoucích hub připravujeme
Dokonalý václavkový guláš bez mouky: Mykolog Petr Souček radí, kde a kdy hledat hlavní ingredienci
Nakládání masa do jogurtu, kefíru či podmáslí: Znáte stále oblíbenější trend? Poradíme, jak postupovat
Další recepty
Tématické fráze: nalev na vaclavky vaclavky václavky recepty václavky recept recepty z vaclavek jak očistit václavky sušené václavky jak zavařit václavky nakladani vaclavek václavky v nálevu nakládané houby václavky zavarovani vaclavek zavarene vaclavky recept václavky příprava václavek václavky sušené nakldane vaclavky václavky v octě václavky nálev vaclavky priprava
Suroviny: houby václavky, bobkový list, pepř celý, koření nové koření, česnek, voda, ocet, sůl, cukr
Nakládané václavky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xwor
4 názory