Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční jidáše

Kynuté těsto na jidáše je, oproti těstu na mazanec, hutnější. Díky tomu jej lze tvarovat do tradičních velikonočních symbolů, nejčastěji podoby stočeného provazu, připomínající konec zrádného Ježíšova apoštola. Po upečení se pak potírají medem.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

10. 4. 2009 22:11

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Nutriční hodnoty

Energie21 790 kJ / 5 208 kcal
Bílkoviny133,28 g
Tuky134,16 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 1,01 g
Sodík 693 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy850,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je z Velikonoční kuchařky a dělám každý rok. Dnes jsem zkusila zadělat u mamky v pekárně a moc mile mě to překvapilo. Dala jsem do pekárny v tomto pořadí: vlažné mléko, změklé máslo (ne tekuté), žloutky, cukr, sůl, polohrubá mouka, rozdrobené droždí. Nastavila jsem program Těsto a při míchání jen dolévala dalším mlékem dle potřeby. Těsto se hezky umíchalo do hladka, vykynulo tak, že skoro uteklo z pekárny a když jsem ho vyklopila na stůl, zůstala nádoba z pekárny čistá, nic se nepřilepilo. Krásně se s těstem pracovalo a myslím, že u tohoto způsobu zadělávání jidášů už zůstanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenina

3. 4. 2015 09:45

můžu potvrdit že jsou moc dobré, jenom toho mléka je trochu málo 250ml, určitě nestačí,je to daleko víc.Tuku je dostatek.:-)www.toprecepty.cz

beble

2. 4. 2015 19:49

Zítra zkusím, raděj jen z půl dávky, v kuchyni jsem antitalent... :D kdyby se nepovedlo. a o víkendu kdyžtak dodělám, kdyby byl úspěch :D

kokronilla kokronilla

2. 4. 2015 15:54

Vyzkouším zítra- a když se až tak nezadaří, mám chlupaťáky, kterým mírná nedokonalost určitě vadit nebude- u nás se fakt nikdy neplýtvá :-))

Markéta

2. 4. 2015 08:30

Dneska je zkusim tak snad se mi povedou :-)

mirca75 mirca75

22. 4. 2014 14:02

Demi., jako autorka receptu potvrzuji dané množstí, které je uvedeno v receptu. I podle uživatelek které pekly dříve je vidět, že chyba není v množství tuku, ale někde jinde. Přeji krásný den.

Demi

21. 4. 2014 13:57

Na 1 kg mouky používá autorka receptu jen 120g másla? Pekla jsem letos jidáše podle tohoto předpisu a mohu s nimi rozbíjet ořechy. Na kilogram mouky je potřeba alespoň 200g tuku - teď to vím. Škoda práce.
I cukru mohlo být více - takto bylo těsto nemasné, nesladké, nijaké.
:no:

martina

19. 4. 2014 04:01

skvely recept, diky! Zadelavala jsem v pekarne a vyslo nadherne, vlacne testo. Jidasky byly jedna basen! :-):yes:

Bohumila

31. 3. 2013 14:15

Tak už je mám hotové,výborné těsto všem doporučuji.Dělala jsem kuřátka.MŇAM:-)):-)):-)):-)):-)):-))

edita66

28. 3. 2013 22:01

Výborné.Pekla jsem je poprvé a sklidila úspěch.:-)

Ivulisek

28. 3. 2013 20:53

teď dopíkám 2. plech a vynikající, s těstem se bájo pracovalo, udělala sem si ho v pekárně a jsou vynikající. dělám je prvně :yes:

eleonor

28. 3. 2013 15:22

Jsou opravdu vynikající! Dělala jsem v domací pekárně a vyšly skvěle (bohužel jen z poloviční dávky, teď toho lituju), jen jsem do nich ještě přidala kandované ovoce a rozinky. Budu se muset hodně snažit, aby nějaké zbyly na zítřek!:-p

verca

8. 4. 2012 17:02

jsou vyborne:-O:-8

katka

8. 4. 2012 17:01

:-)uz je pecem:-K myslim ze se povedou

Irrena Irrena

8. 4. 2012 10:37

Už je mám připravené na plechu;-)Ještě pomašlovat a nakrojit, uvidím jako výtvor budu mít po upečení:-8S těstem se perfektně pracuje:yes::yes:a už jsou i upečené, dávala jsem rozinky na očička, ale ty mi upadly:-8

lucietc

7. 4. 2012 20:40

tak jsem dneska pekla,moc dobré:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jidáše rychlé dobré velikonoční recepty jidáše recept z domácí pekárny recept na jidáše video jidáše tvary velikonoční jidášky jidáše z domácí pekárny nejlepší recept jidaše těsto na jidáše velikonoční jidáše z domácí pekárny pečení jidášů jidáše nejlepší recept velikonoční jidášky recept jidášky recept recept na jidášky jidášky nejlepší recept na jidáše domácí jidáše velikonoční pečení jidáše tvarohové jidáše

Suroviny: mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, sůl, vejce, máslo, med tekutý, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Velikonoční jidáše

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g5kG