Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 201 kJ / 2 199 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,69 g |
Tuky | 91,93 g |
Vláknina | 13,94 g |
Cholesterol | 196 mg |
Sodík | 5,70 g |
Sůl | 14,25 g |
Sacharidy | 252,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva, pridáme olej a postupne vodu, vypracujeme plastické cesto. Necháme stáť cca hodinu v uzavretej nádobe, mikroténovom sáčku a pod.
Krok 2: Pripravíme si náplň:
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Kápiu a cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, syr nastrúhame. Všetky suroviny zmiešame. Keďže som mala dva druhy dosť pikantnej klobásy, už som nepridávala soľ ani korenie. Krok 3: Odstáte cesto rozdelíme na 6 kusov. Každý kus cesta pomocou valčeka alebo rúk na tenko upravíme na kruh asi 2 mm hrubý. Ja som nepodsypávala - nebolo zapotreby. Do stredu placky dáme náplň, pomocou rúk uzavrieme a rukami splošťujeme - dostaneme placku hrubú cca 1 cm. Krok 4: Nedoporučujem použiť valček, aby náplň nepretrhla cesto. Robila som okrúhle, aj lodičkové tvary - tie lodičkové sa mi zdali jednoduchšie. Krok 5: Opekáme na suchej teflónovej panvici, kým nenaskočia hnedé fľaky, cca 3 minúty z jednej a 3 minúty z druhej strany pri strednej teplote. Ak niečo vytečie počas opekania, utierame papierovou kuchynskou utierkou. Krok 6: Podávame so zeleninovým šalátom, alebo len tak s čajom = skvelá večera. 2 kusy nasýtia priemerneho jedáka. Krok 7: Náplň si každý spraví podľa svojej chuti - napr. s dusenými hubami, kukuricou, vajíčková zmes, bylinky, zelenina, zvyškom mäsa a pod., fantázii sa medze nekladú.
Zveřejněno 8. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Moje poznámka
Má variace na pupusas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAxw
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 8 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 19 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 20 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 6 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 6 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 6 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 6 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 6 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 6 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 7 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 7 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 8 hodinami
Tématické fráze:
top recepty facebook,
chilli con carne top rece
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
voda,
olej rostlinný,
smetana zakysaná,
sýr eidam,
klobása uzená,
cibule fialová,
kapie,
česnek,
sůl,
koření
Komentáře (17)
A pri "varení" tohoto som myslela na "tvoje" gözleme...tie som robila len raz.
Vypadá to báječně, magdalenko!