Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový krém s parmazánovou kůrou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

9. 1. 2016 15:43

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 464 kJ / 2 023 kcal
Bílkoviny65,52 g
Tuky128,99 g
Vláknina15,76 g
Cholesterol 316 mg
Sodík 1,50 g
Sůl3,70 g
Sacharidy112,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ak kupujeme väčšie kusy parmazánu, obyčajne nám ostáva kôra - síce skvelá, ale ťažko sa konzumuje. Polievka s ňou je výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

11. 1. 2016 10:26

:-O:yes: zajímavý nápad :yes:

magdalenka magdalenka

9. 1. 2016 21:02

Jitkas:ĎAKUJEM! Vedela som, že nesklameš! V mrazničke mám -ešte od minulej talianskej návštevy schovanú asi polkilovú kôru...vedela som, že sa zíde! :-))

zizala zizala (moderátorka)

9. 1. 2016 20:55

Já ji (kůru z parmezánu) dávala do ribollity, když jsem ji jednou vařila. Ona varem změkla a šla pěkně žvýkat :-p:yes:

spagetka spagetka

9. 1. 2016 20:52

Jitkas: hm, zajímavé využití :yes::yes:

Jitkas

9. 1. 2016 20:50

Ja ji davam i do "minestrone" a tez do dele varenych rajcatovych omacek, typu "ragù napoletano", pri priprave masovych vyvaru. Muzes ji i pohodlne zamrazit a pouzit pozdeji, jinak ztvrdne jako beton. Muj syn si ji nahrival v troube a pak "zvykal", v lete klidne na gril, taky dobrota. Kdyz je cerstva, lze ji i nakrajet na male kousky a pridat pri priprave obycejneho risotta, hned v pocatku, je to slusna pracicka, chutove ovsem dobrota...
Predstav si, ze je mozno ji dat i malym detem, kdyz jim rostou zubany, ony je "zuzlaji" s velkou intenzitou a desne si pri tom pomlaskavaji, pochopitelne pak "voni" totalne po parmezanu a je nutno je vykoupat ;-)

magdalenka magdalenka

9. 1. 2016 20:18

Jitkas: Mala som tu cez sviatky na návšteve príbuzných od Parmy, obdarovali ma (aj) veľkým kusom skvelého syra z malej syrárne u nich, žiaden reťazec. Medzi iným sme sa bavili aj o využití "kôry" z parmezánu, majú vo zvyku variť z nej polievku.
Možno aj ty vieš nejakú? Zdravím!

Simona Skolakova Simona Skolakova

9. 1. 2016 20:18

Jitkas:;-):yes::yes::yes:

Jitkas

9. 1. 2016 20:10

magdalenka: Neboj, zadne hnusne "svinstvo" na kure neni, naopak, je to koncentrat mineralu a vitaminu. V Italii se rika, ze parmazan je jako cunik po zabiti, proste se vyuzije cely, nic nezbyde. Jen se "kura" pred pouzitim oskrabe tupou stranou noze, aby se odstranil vosk, kterym je potazena. Nebo, je-li kus vetsi, lze vosk postrouhat na struhadle, ale pozor na prstiky....Pepe by se mel seznamit lepe s vyrobou tohoto syru a pak teprve psat svoje "usudky"....

magdalenka magdalenka

9. 1. 2016 19:29

prosciuto: Vďaka za rozšírenie obzorov.

prosciuto

9. 1. 2016 19:19

Zrejme neviete, že v tej kôre (nielen na Parmezáne, ale na každom syre) sa počas zrenia syra zhromažďuje všetko "svinstvo", ktoré síce nie je jedovaté, ale nie je vhodné na konzumáciu. Preto sa vyhadzuje.

maris maris

9. 1. 2016 18:14

Moje gusto je to taky:-):yes:, ale bohužel nemám tu kůrku, o které to je;-):-))

mika59 mika59

9. 1. 2016 17:41

:yes::yes:Paráda:yes:

magdalenka magdalenka

9. 1. 2016 17:05

Holky, dík za záujem i body!:-K

Angel 666 Angel 666

9. 1. 2016 16:43

A přesně i moje gusto ;-):-p

Danca Danca

9. 1. 2016 16:16

:-O tak to je přesně moje gusto!!!:-p:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborový salát využití parmezánu kora z parmezanu

Suroviny: parmazán, brambory, cibule, máslo, česnek, vývar, mléko, sůl, pepř, ořech muškátový, smetana ke šlehání, sherry

TopRecepty.cz

Bramborový krém s parmazánovou kůrou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jNlR