Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup je velmi oblíbený. A co teprve ten domácí. Využít ho můžeme do limonád i k přípravě bábovky. Nezáleží na tom, kolik litrů vyrobíme, protože vždy se spotřebuje do poslední kapky.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby louhování

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby louhování)

22. 4. 2009 14:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Z uvedeného množství získáme 2-3 l sirupu.

Nutriční hodnoty

Energie33 470 kJ / 8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Bezové květy jsou velmi léčivé. Sirup je lahodný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jipa

13. 6. 2015 17:57

Nada:Dobrý den, my ho každý rok zavařujeme, takže pokud je ho dost, tak vydrží až do zimy. Taky jsem viděla, že ho paní přelila do lahví a pak navrch dala asi lžičku vodky. to prý způsobí, že to ve sklepě déle vydrží - to nemám vyzkoušené.:-)

Nada

13. 6. 2015 11:23

Elena Hejkalová:Ja jsem postupovala uplne stejne podle repectu a vcera 14 den jsem vse vyhodila. Mela jsem ze 6 kg cukru a vse se zkazilo ;-(

Elena Hejkalová

12. 6. 2015 19:05

Taky bych ráda přidala zkušenost s bezinkovou šťávou.Vždycky mi nevoněyli bezinky,do té doby,dokud jsem od tchyně neochutnala její bezinkovou šťávu.Udělala jsem si ji i sama.Váhala jsem,moc jsem nevěřila,že by se nezkazila,když se dělá za studena,no ale nezkazila se.Dělala jsem ji každý rok a loni jsem vylila dobře 14 litrů hotové šťávy.Podotýkám,že jsem ji každoročně dělala stejně,proto jsem usoudila,že za to může "asi"citron,že mohl být špatně umytý,jelikož je k nám dodávaný chemicky ošetřen.Váhala jsem jestli ho udělat letos,udělala jsem ho.Pořádně jsem s umělou drátěnkou citrony umyla a teď už jen čekám,jestli se zkazí anebo ne.Jestli ano,tak to byla naposled,co jsem ho dělala!!!!!!!!

Nada

12. 6. 2015 11:42

Dobry den,
üdelala jsem z 6 kg cukru sirup a bohuzel musim dnes vse vyhodit. Postupovala jsem uplne presne podle postupu ale dnes 14 den kdyz jsem otevrela sirup byl tam zapach jako plisen :-( asi se to melo zavarit nebo ja nevim kde se stala chyba. Nicmene jsem dost zklamana!
N.;-(

Bibinka Bibinka

2. 6. 2015 21:42

Vaclav a Babina, je mnoho receptů na bezinkovou šťávu i bezinkové víno, to nedělám a záleží na každém který Rp. si vybere a s kterým už má dobrou zkušenost;-) Děkuji za receptíky:yes: je fajn jich mít vícero;-)

Vaclav

2. 6. 2015 21:22

Ahojte, tak jsme pili vždy výborný sirup z "koziček" v Rakousku. až jsme se rozhodli udělat ho podle receptu našich přátel. V pohodě vydrží do nových "koziček" i déle - pokud se samozřejmě nespotřebuje:-))

Na 20.25 květů nalijeme 3litry vody a necháme 48 hodin luhovat. Po 48 hodinách slijeme, přidáme 2kg cukru a 100gr kyseliny citronové. Přivedeme do varu a horké plníme do lahví a uzavřeme. Hotovo.:-p Používáme místo různých sirupů jupíků atd.....

babina

26. 5. 2015 17:45

Bibinka:

nachos:Dělám sirup mnoho let,zásadně neoplachujeme květy,zbavíte je tím pylu.na 2l převařené studené vody,25 květů 1O dkg kys citronové,nechám dva dny namočené--květy nám nikdy nezhnědly,scedím a dáme 2kg cukru.Děláme většinou pětinásobné množství,takže v závěru dáme toho cukru o 1 kg víc.Nic nezahříváme,pouze občas zamícháme a po rozpuštění lahvujeme.Dnes jsme ho dělali a přitom jsme si donesli ze sklepa hotový,který jsme dělali před dvěma lety.Je čirý,troška usazeniny je pyl.Nikdy se nezkazil ani nezkysal.Nemáme moc chladný sklep v létě i teplý,.

Bibinka Bibinka

25. 6. 2014 14:22

bezík: Babičky měly vždycky pravdu a věděly proč to dělat, děkuji za nový poznatek;-)

bezík

25. 6. 2014 10:42

Bibinka:květy zhnědnou pokud to nezalijete studenou prevarenou vodou...rikala mi to babicka :)

Bibinka Bibinka

16. 6. 2013 14:33

SimonaS:Simono, to se může stát, že jsou dohněda, tak v pohodě.....;-)

SimonaS

16. 6. 2013 13:03

Zhnědly vám květy při macerování? Něco jsme zanedbali?:-) Díky za odpověď!

Bibinka Bibinka

15. 6. 2013 20:56

Šárka:Jsem ráda, že chutná:yes::-p

Šárka

15. 6. 2013 13:07

Tak tedy jsem přidala cukr a bezinky...sirup je vynikající !!!:yes:

Bibinka Bibinka

15. 6. 2013 08:40

Petras:Petras, pokud to hned nevypijete, tak by to chtělo skleněné lahve ať už světlé, nebo tmavé a šup s tím do lednice. Ty PET lahve bych nedoporučovala......

Šárka:Šárko, přivařte si vodu s cukrem, nechte vychladnout a vmíchejte do sirupu.

Šárka

14. 6. 2013 16:32

Vyzkoušela jsem...už se luhuje..ale dala jsem pouze 2citony a 80g kys.citronové a je to dost kyselé:-(...dá se to jeste nejak upravit,aby to bylo více sladké?..více cukru a i více vody?? děkuji :-):-)

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: sirup z bezinek sirup z květů bezinek bezový sirup bezová štáva recept sirup z bezinkových květů bezinková šťáva za studena recept na sirup z bezinek sirup z plodů černého bezu bezinkovy syrup sirup z plodů bezinek šťáva z bezinkových květů bezinková šťáva z plodů bezinková šťáva z květů bezinková šťáva recept bezový sirup recept sirup z koziček bezinkový květ černý bez plody recepty šťáva z bezinek černý bez sirup recept

Suroviny: květy černého bezu, cukr krupice, kyselina citronová, citron bio, voda

TopRecepty.cz

Bezinkový sirup

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mj55