Škvarkové pagáče
Ať už škvaříte sami doma nebo si škvarky kupujete v oblíbeném řeznictví, nikdy jich není dost. A co teprve krásně zlatých pagáčů. Postup je trochu pracný, ale vyplatí se. Až je vyzkoušíte, uvidíte, jak rychle se po nich zapráší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 107 kJ / 7 435 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 157,94 g |
| Tuky | 466,73 g |
| Vláknina | 29,56 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 3,68 g |
| Sacharidy | 635,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pripravíme kvások z droždia, cukru a trocha mlieka.
Krok 2: Po vykvasení spracujeme cesto z vyššie uvedených surovín, okrem oškvarkov. Mlieko pridávame podľa potreby, cesto hustoty asi ako knedlíky. Necháme vykysnúť v teple (1-1,5 h). Těsto má být výrazně slané.
Krok 3: Po vykysnutí vyvaľkáme na hrúbku cca 1-1,5 cm, natrieme mletými posolenými oškvarkami. Poskladáme zprava tretinu do stredu a zľava, potom zhora dolu. Jednoducho, aby sa cesto prekrylo viackrát, poprekladalo a po upečení vrstvilo.
Krok 4: O chvíľku, cca 10 minút postup zopakujeme - vaľkanie a skladanie. Potom ešte raz. Je výhodné, aby vyvaľkané cesto malo tvar obdĺžnika, dobre sa skladá.
Krok 5: Po poslednom skladaní vyvaľkáme na 2 cm hrúbku, povrch môžeme krížom krážom po vrchu ozdobiť nožom mriežkou. Pak vykrajujeme kolieska.
Krok 6: Dáme je na pečicím papierom vyložený plech a potrieme rozšľahaným vajcom. Necháme cca 15 minút kysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C dozlatista asi 15 minút.
Zveřejněno 2. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
Moje poznámka
Škvarkové pagáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P1gw
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 1 hodinou
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 2 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 7 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 11 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 1 hodinou
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 1 hodinou
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 2 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 4 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 4 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 7 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 8 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 8 hodinami
Tématické fráze:
pagáče,
škvarkové pagáče,
škvarkové bochánky,
pagáč,
škvarkové pagáče kynute,
recept na pagáče,
škvarkove pagačiky,
škvarkové pagáčky,
škvarkový pagáč,
pagáče recept,
recept na škvarkové pagáče,
oskvarkove pagace,
škvarkové pagáče jak je dělám já,
recept pagace,
recepty na pagače,
škvarkové pagáče recept,
recept na škvarkový pagáč,
recepty pagače,
pogáče,
madarské pagáče
Suroviny:
mouka polohrubá,
smetana zakysaná,
olej,
žloutek,
brambory,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
sůl,
škvarky,
sůl,
vejce
Komentáře (87)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Musela jsem zadělat jenom z poloviční dávky, nemám dost škvarek. 😩
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0