Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marlenka podomácku

Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

4. 5. 2009 12:04

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie33 778 kJ / 8 073 kcal
Bílkoviny120,90 g
Tuky474,58 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 3,86 g
Sůl1,23 g
Sacharidy819,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

13. 11. 2009 14:05

Babrli, já tě tady mezi námi vítám, ať se ti tu líbí a šup sem s nějakými recepty, už se těšíme.

babrli

13. 11. 2009 12:18

Pro Marsii,aqby byla Marlenka tmavá,přidala jsem cca lžíci kakaa.Zatím jí připravuju,ale doufám,že udělám bráškovi radost!:-p:-K:yes:

Katarinka

19. 10. 2009 14:25

Cez víkend som skúšala marlenku,aj keď nie podľa tohto receptu,ale pláty som piekla len na 150 stupňov 9 minút a boli úžasne mäkké.Dala sa jesť ten večer.:-))

lomačka

13. 9. 2009 15:35

Když si holky uděláte trochu vody ,rumu a cukru, rozkvedlat. Tak ty pláty potřít,budou hned vláčný:-)):-));-):-p

Janny

9. 8. 2009 14:33

Jestli se mě MARLENKA podaří tak ji doporučím všem svým kamarádkám-hospodynkám:-*Držte mě palce.J:-D

ivulinka ivulinka

7. 6. 2009 19:39

Tak jsem tuhle dobrůtku konečně vyzkoušela. Opravdu to stálo za to. Upekla jsem ji ve čtvrtek , v sobotu jsem ji žačala krájet a úplně nehjlepší byla až dneska v neděli. Tak jak se v návodu tvrdí, že je vhodné ji nechat uležet 2-3 dny. Za víkend se po ní opravdu zaprášilo, je větší než ta kupovaná. Salko doporučuji do krému dát celé, ona krupice je dost tuhá po vychladnutí a upečený korpus stejně vlhký krém pěkně nátáhne. Určitě ji upeču i na další rodinnou akci, kdy mi bude dělat radost to jak všem chutná. Marcii děkuji za inspiraci.

ivulinka ivulinka

4. 5. 2009 20:35

Paní Jano R. Marlenka je skvělý kupovaný moučník z Intersparu Prostějov. V naší rodině se po něm jen zakouří. Vyzkouším.Marcii děkuji za inspiraci.

Marcii

4. 5. 2009 14:13

Neměl by prosím někdo recept na tmavou marlenku:-?

Marcii

4. 5. 2009 14:11

Nejsem si jista, ale pláty na medovník se rozválejí a po upečení jsou tvrdé.Kdežto pláty na marlenku jsou tekuté a po upečení jemné a nadýchané.
Ale chuť je podobná.:-p

Gabina

4. 5. 2009 13:38

Marlenka je vlastně medovník ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 5. 2009 13:09

Vůbec jsem nevěděla, co je to marlenka, ale vypadá to skvostně:-p:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá

Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko

TopRecepty.cz

Marlenka podomácku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48V1