Sýrové řezy z quinoy a čočky

hosta Kuchařka: hosta

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1/2 hrnku bílé quinoy
1/2 hrnku červené čočky
1/2 hrnku černé čočky belugy
olivový (nebo jiný) olej
2 hrnky vody
sůl
sušený česnek
2 vejce
1 lžička sušeného oregána
1 lžička sušené bazalky
1 lžička kypřícího prášku
1,5 hrnku strouhaného sýra dle vaší chuti
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Quinou propláchněte na sítě důkladně vodou, nasypte ji do hrnce společně s 2 lžičkami olivového oleje. Přidejte i obě čočky a restujte na středním plameni pár minut. Přilijte vodu a zakryjte hrnec poklicí. Přiveďte k varu a nechte přibližně 15 minut probublávat na mírném plameni. Pak sundejte poklici a nechte vařit za občasného zamíchání tak, aby se všechna voda odpařila. Přendejte uvařenou směs do mísy a nechte vychladnout.

  2. Mezitím předehřejte troubu na 170 °C.
    Ke směsi quinoy a čočky přidejte lžíci olivového oleje, česnek, oregáno, bazalku, kypřící prášek i vejce, osolte (pozor počítejte se slaností sýra) a promíchejte. Přidejte i třetinu nastrouhaného sýra a smíchejte.

  3. Vyložte plech pečícím papírem a trošku vymažte nebo vystříkejte olejem. Vzniklé těsto rozprostřete na placku o tloušťce přibližně 5 mm. Posypte zbytkem strouhaného sýra a dejte péct.
    Pečte asi 20 minut - nebo dokud nebudou okraje zlatavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Sýrové řezy z quinoy a čočky

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: černá čočka beluga recepty recepty z černé čočky belugy čočka recept sekaná z quinoy

Zapomněl/a jsem heslo