Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v kvalitním víně a vyšlehaných žloutcích s cukrem, vodou a citronovou kůrou.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 318 kJ / 6 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,18 g |
| Tuky | 324,69 g |
| Vláknina | 23,16 g |
| Cholesterol | 3,37 g |
| Sodík | 486 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 621,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na dno mísy nasypeme 1 lžíci cukru. Na cukr nadrobíme droždí a dáme na teplé místo, aby droždí změklo.
Krok 2: Mezitím ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozpustíme 260 g másla.
Krok 3: Jakmile je droždí měkké, poprášíme ho trochou mouky, přidáme druhou lžíci cukru, přilijeme vlažné mléko a promícháme. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě až napění. Prosejeme mouku, přilijeme do ní kvásek, přidáme vanilkový cukr, skořici, špetku soli, vejce i žloutky, smetanu a vychladlé rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Dáme ho na teplé místo kynout. Mělo by zdvojnásobit objem.
Krok 4: Na plechu s vysokým okrajem rozpustíme 140 g másla. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 5: Vykynuté těsto vyndáme na vál a vyválíme placku, která je velká jako plech. Měla by být silná asi 2 cm. Placku rozkrájíme na asi 2x2 cm velké dílky ze kterých ušouláme kuličky. Dáváme je na plech tak, že je celé obalíme v másle a skládáme těsně vedle sebe.
Krok 6: Plech dáme do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20-25 minut (do zezlátnutí).
Krok 7: Na sporák dáme hrnec s vodou a na hrnec mísu, která dobře vodí teplo. Voda v hrnci by se neměla dotýkat mísy.
Krok 8: Do mísy dáme žloutky s cukrem, citronovou kůru a vodu. Dáme na vodní lázeň a šleháme ruční metlou do pěny. Postupně přiléváme víno a šleháme tak dlouho, až budeme mít hustou pěnu. Ochutnáme - můžeme dosladit - záleží, jak sladké víno jsme použili. Mělo by nám to trvat zhruba tak dlouho, než se upečou buchtičky. Pak sundáme z páry a ještě chvilku šleháme.
Krok 9: Buchtičky vyklopíme z plechu, pocukrujeme moučkovým cukrem a naservírujeme na talíře, na které jsme rozdělili pěnu. Servírujeme dostatečně rychle, aby nespadla pěna.
Zveřejněno 28. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9OE
Moje poznámka
Francouzské máslové buchtičky s vinnou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9OE
Nejnovější recepty
Brynzové halušky
Přidáno před 4 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 8 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 9 hodinami
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 19 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 30 minutami
Jarní salát
Kajkajak před 1 hodinou
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 1 hodinou
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 2 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 2 hodinami
Tiramisu od Itala
Chasti před 2 hodinami
Krupicová kaše
Lida.Rose před 3 hodinami
Romadurová pomazánka
kulaslf před 4 hodinami
Rychlá polévka s krupicovými nočky od M.D.Rettigové
Diesel před 4 hodinami
Tématické fráze:
recept na chadeau,
máš love buchty,
máslové buchtičky plněné,
francouzke buchticky
Suroviny:
cukr krupice,
droždí čerstvé,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
cukr vanilkový,
máslo,
smetana ke šlehání,
vejce,
žloutek,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr krupice,
voda
Komentáře (7)