Měkoučký celozrnný chléb
Celozrnný chléb má svá specifika. Připravený v pekárně okouzlí měkkou střídkou a vláčností. Navíc je prakticky bez práce díky využití domácí pekárny. Vyzkoušejte osvědčený recept.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 279 kJ / 1 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,26 g |
Tuky | 30,16 g |
Vláknina | 24,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,81 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 359,48 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Moje poznámka
Měkoučký celozrnný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/98jP
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 15 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 23 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno 10. 5. 2025 21:05
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pesto z medvědího česneku
MartaStehlikova před 8 hodinami
Hrachová polévka II.
Kajkajak před 8 hodinami
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 9 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 9 hodinami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 10 hodinami
Boloňská omáčka
poirotka před 10 hodinami
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 10 hodinami
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 11 hodinami
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 11 hodinami
Tématické fráze:
celozrnný chléb recept,
celozrnny chleb,
celozrný chléb recept,
recept na celozrnný chléb,
recept celozrnny chleb,
chlebové koření,
celozrný chleba,
celozrnný chléb z domácí pekárny,
celozrný chléb,
celozrnný chléb domácí pekárna,
celozrnný chleba recept,
koření do chleba,
recept na domácí celozrnny chleba z kvasnic,
celozrnný chléb bez kvasnic,
chleba z čerstvých kvasnic,
celozrnný chléb v domácí pekárně,
chlebové koření recept,
recepty na celozrnný chleba,
recept celozrny chleb,
recept na celozrný chleba
Suroviny:
voda,
olej,
mouka celozrnna pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
koření chlebové,
sůl,
cukr,
kvasnice
Komentáře (42)
Jaka je hustota testa? Pekarnu nemam, pouzivam KitchenAid a pecu na plechu. Dekuji za odpoved!
Neměla jsem tolik druhů mouky - dala jsem pouze celozrnou a žitnou tmavou chlebovou ... přidávám i fotečku ...
Ak by ti chlieb vytvoril "uši", teda ostal po upečení prepadnutý, môže to byť z viacerých dôvodov :
1. veľa vody ( z cesta pri miesení musíš mať 1 alebo 2 gule, nesmie byť roztečené)
2. Príliš veľa droždia, preto cesto prekysne, ja dávam na každý chlieb 1/3 kocky droždia, teda cca 14 g. Úplne to stačí.
3. Otvorila si pekáreň po poslednom miesení. Pekáreň možno otvoriť kedykoľvek do posledného kysnutia. Akonáhle začne cesto poslednýkrát kysnúť, pekáreň sa nesmie otvárať.
Držím prsty, časom sa naučíš, tým si prejde každý, nedaj sa odradiť
Hello