Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Kandovanou dýni s pomerančovou příchutí si oblíbíte nejen jako sladké mlsání, ale můžete ji použít také při pečení a přidáním do těsta ozvláštnit bábovku, biskupský chlebíček nebo kynuté briošky.
Suroviny pro 1 dávka
Po zpracování asi 300 g
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 148 kJ / 513 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,15 g |
Tuky | 3,80 g |
Vláknina | 40,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 28 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 87,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni očistíme a dužinu nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou tak, aby byla dýně přikrytá. Přidáme šťávu ze 3 citrónů. Necháme uležet aspoň 12 hodin.
Krok 2: Po zhruba 12 hodinách citronovou vodu slijeme a dýni necháme na sítu okapat. Pak ji vsypeme do vhodné nádoby a přidáme šťávu ze dvou pomerančů, fruktózu, případně cukr. Promícháme a necháme opět uležet nejlépe 12 hodin.
Krok 3: Další den dáme dýni i s fruktózou do hrnce a vaříme na mírném stupni asi 10-12 minut, až dýně zesklovatí. Scedíme ji a necháme pořádně okapat.
Krok 4: Okapanou dýni naskládáme do sušičky a sušíme 10-14 hodin, podle vzhledu dýně. Měla by se lepit, ale být suchá. Vysypeme ji do misky a opět posypeme fruktozou, popřípadě pískovým cukrem.
Zveřejněno 4. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Moje poznámka
Kandovaná dýně s příchutí pomeranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MVqB
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 3 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 3 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 4 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 4 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 4 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 5 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 6 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 8 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 10 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 10 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 11 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 11 hodinami
Tématické fráze:
kandovaná dýně,
top recepty kandovaná dýně,
kandovaná dýně recept,
recepty z dýně,
susena kandovana dyne,
kandované dýně,
spracovani dyne,
sušená dýně s pomerančem,
recept na kandovanou dýní,
pomerančová sušená dýně,
recepty kandovanéz dýně zavařování,
obláčkový chléb recept,
sušená dýně s na pomerančích,
sušená dýně s pomeranč,
jak udělat kandovanou na dýni,
jak udelat kandovana dýně,
jak kandovat dýni,
domaci kandovana citr.kura,
kandována dýně obrázky,
pomerancova dýně
Suroviny:
dýně,
citron,
pomeranče,
fruktóza
Komentáře (16)
Esi je pravda vše co píšete
No, můžete se mrknout, jak proslazuji já: https://www.toprecepty.cz/recept/39895-mostarda-ov...