Aténská jehla
Suroviny
Porce: 2-4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 591 kJ / 1 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,20 g |
Tuky | 98,29 g |
Vláknina | 9,83 g |
Cholesterol | 230 mg |
Sodík | 1,84 g |
Sůl | 4,40 g |
Sacharidy | 17,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!!
Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2010 14:04
Úžasný recept, moc veliká mňamka. jen jsem nedělala špízy na pánvičce, ale naskládala je do pekáčku a podlila bílým vínem a dala do trouby.
27. 10. 2009 22:42
To je kabab
3. 7. 2009 09:06
Verutýnko, mám velkou radost,že jste si pochutnali a jehla šla na dračku,supr!
2. 7. 2009 13:32
po špízích se jenom zaprášilo jak byly dobré :) Moc super receptík
7. 6. 2009 18:46
Bibi, moc pěkný receptík. Mám uloženo a posílám bodíka.
5. 6. 2009 17:11
Tak, já jsem tady psala, že mám postaráno o oběd. No, měla bych, kdybych si to koza uložila. Neuložila a včera jsem snad pročetla všechno o špízech a věděla jsem, že jsem někde něco viděla snad s žampiony...., nakonec jsem to našla až dnes, když je to v Topech. Takže díky Bohu Miruš, nádherná fotka!!!
3. 6. 2009 10:14
Mirko, to jsi mi udělala nesmírnou radost, že jsi udělala "jehličku" Koukám, že to taky nemáš lehký, každý něco nesnáší(alergie, chuť atd), tak vaříš se změnami. No ale co bychom neudělali pro chutě našich nejbližších, že
Fotičky sem asi teprve dáváš, tak juknu za chvilkuurčitě budou suprový, jak jinak
Fotičky sem asi teprve dáváš, tak juknu za chvilkuurčitě budou suprový, jak jinak
3. 6. 2009 10:08
Bibinkotak jsme je měli v neděli-to víš sehnat u nás Gyros ,manžel mi radši koupil hned dva,kdybych si prý zase někdy vzpoměla na posl.chvíli-.Místo papriky(já)jsem dala cuketku,místo hub(Vojtík) pikant.klobásu a bylo to hóódně dobré.Já měla s kuskusem a kluci s opeč.bramborami.Posílám fotečky a uděluji 13boďku
30. 5. 2009 14:49
Gyros koření také používám a tohle vypadá skvěle
30. 5. 2009 09:37
Já, stejně, jako Patricie, mám asi postaráno, co na zítřejší oběd. Bibi, ty se lepšíš, myslím, obě jsme trochu pokročily s tím focením, co? Tak to má být, člověk se mrkne na fotky a má už chuť něco vytvořit, ochutnat. Díky za inspiraci. no, že bych ti dala řád..., myslím, že postačí bodík, co? +
30. 5. 2009 09:27
Nádherné fotečky, hnedka k "sežrání". Jednoduché, super.
30. 5. 2009 08:58
už jde do vyzkoušení k oblíbeným , puntík už letí
30. 5. 2009 08:20
29. 5. 2009 21:35
Bibi, ten recept z obalu koření se mi také vždy líbil, ale nikdy jsem ho nerealizovala. Po tvých úpravách bude jistě ještě zajímavější, takže ukládám a bodík hned, není na co čekat, protože dobré to bude, to je jisté .
29. 5. 2009 21:19
Bibi, cokoliv na jehle a ještě s kořením Gyros je velká paráda!
Bodík a už mám v oblíbených, ať už ta jehla pochází odkud chce...!
Bodík a už mám v oblíbených, ať už ta jehla pochází odkud chce...!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 4 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 14 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 17 minutami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 24 minutami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 1 hodinou
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 3 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 5 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 6 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 7 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 7 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 7 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Apríla si z lidí dělají i světoznámé firmy: Dokazuje to burger pro leváky, čokoládová majonéza nebo nápoj zvyšující IQ
Další recepty
Tématické fráze: co uvařit k obědu recepty co lehkeho k obedu něco lehkého k obědu gyros recept na jehle athenská jehla jehla na gyros gyros na jehle co udělat k obědu jak uvařit něco lehkého lehké recepty k obědu co uvařit k obědu jehla lehký oběd recept špízy a jehly recepty příprava gyrosu recepty co k obědu gyros recept na jehlach jehla na maso obedy recepty jehla recept
Suroviny: maso, špek, koření gyros, paprika, rajče cherry, žampióny, cibule lahůdková, mouka hladká
Aténská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NxnK
37 názorů