Bramborová focaccia se semolou
Tento klasický italský chléb skvěle chutná a voní po olivovém oleji. Do těsta přidáme preferment, díky kterému bude focaccia krásně nadýchaná. Zajímavou chuť jí dodají i brambory přidané do těsta.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 001 kJ / 2 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,48 g |
Tuky | 36,20 g |
Vláknina | 23,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,42 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 382,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: 12 hodin předem umícháme suroviny na preferment – nejprve ve vodě dobře rozmícháme trošku droždí, aby bylo v prefermentu rovnoměrně rozptýleno, teprve pak vmícháme mouku. Pak toto řídké těstíčko zakryjeme a necháme 12 hodin pracovat.
Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme ostatní suroviny (droždí opět předem rozmícháme ve vodě) a vymísíme těsto, které necháme 1-2 hodiny kynout.
Krok 3: Plech na pečení dobře vymastíme olivovým olejem a vykynuté těsto na něj vyškrábneme. Naolejovanými prsty ho roztáhneme do požadovaného tvaru (pokryje téměř celý plech) a necháme asi půl hodiny odpočinout.
Krok 4: Do povrchu zatlačíme olivy a půlená rajčátka řeznou plochou dolů, posypeme oreganem, bohatě pokapeme olivovým olejem a necháme dokynout.
Krok 5: Pečeme asi 25-30 minut.
Zveřejněno 1. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Moje poznámka
Bramborová focaccia se semolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zwLq
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 20 minutami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 7 hodinami
Krenex
dragomirac před 8 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 9 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 9 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 9 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 9 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 10 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 10 hodinami
Tématické fráze:
bramborová foccacia,
brammborová focaccia,
focaccie,
focaccia z prefermentu,
focaccia pekarnomanie,
bramborova fokaciia,
focaccia ze semolinové mouky,
semolinovy kolac,
bramborová focacia,
bramborové focacica,
focaccia v olivovém oleji,
foccacia,
brambovrová focaccia,
recepty ze semoly,
bramborove foccaccie
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
brambory,
mouka hladká,
mouka semolinová,
sůl,
olej olivový,
droždí čerstvé,
olivy,
rajče cherry,
olej olivový,
koření oregáno
Komentáře (6)
hosta: pročpak?