Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Univerzální chléb pro Janku R.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 5. 2009 09:30

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie9 573 kJ / 2 288 kcal
Bílkoviny66,04 g
Tuky42,66 g
Vláknina18,80 g
Cholesterol 2 mg
Sodík 3,39 g
Sůl8,40 g
Sacharidy400,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pri všetkých druhoch chleba dodržiavam gramáž, len mením múku : niekedy dávam ražnú, inokedy grahamovú, ďalší raz celozrnnú. Zvyšok ingrediencií zostáva bez zmeny.

Na obrázku je chlieb s grahamovou múkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

31. 5. 2009 18:56

Janka raž = žito, takže ražná múka = žitná múka:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2009 17:28

Jiřko, ty nevidíš fotku:-O

Jikotka Jikotka

31. 5. 2009 16:31

Janko,kde je fotka?:-!:-?:-D:-D

Bibinka Bibinka

31. 5. 2009 16:01

Jani, takové chleby s těma puklinama já vybírám v marketech schválně, děsně mi chutnají. Okolo těch puklin je to nejlepší a ani kůrka se tomu nevyrovná:-p:-p:-p:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 5. 2009 15:55

Tak, Terezko, dopečeno chlebík vypadá docela dobře. nahoře mi malinko popraskal, ale ne moc. Použila jsem tu jemně mletou žitnou mouku, tak snad to nevadí. Terezko, ražná mouka je režná? Nebo se to řekne nějak jinak? Přidala jsem lžičku chlebového koření, co mi poslala Maris a slunečnicová semínka. Vidím, že máš malinko jinou strukturu, toho chlebíka, ale snad to na chuti nebude vadit.:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2009 11:25

Vím, Terezko a díky!:-)

tejaja tejaja

30. 5. 2009 10:11

Janka, môžeš použiť hociktorú, len dodrž gramáž. Zameníš len tú múku, zvyšok, vrátane hladkej, necháš bez zmeny. pri miešaní skontroluj, každá múka je inak vysušená. Musíš mať pri miešaní cesta 1 alebo 2 "gule", cesto nesmie byť roztečené. Ak by bolo, lyžicou pridávaj múku. Ale ešte sa mi nestalo, aby pri uvedenom pomere som múku musela pridávať. Lenže nepoznám tie múky, ktoré uvádzaš, z tohto hľadiska. Držím palce, uvidíš, že sa to podarí.
Ešte poznámka : háky vyberám po poslednom miesení, potom sa už pekáreň otvoriť nesmie, môže spadnúť cesto.

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 5. 2009 09:46

Jéééé:-O:-D:-)) Terezko, další recept, kde figuruje mé jméno! Díky!!!:yes: Musím se mrknout po té grahamové mouce, tu jsem ještě nezkoušela. Mám tyto mouky a jsem z ních jelen, ale ty mi snad poradíš, jestli některou z nich můžu na ten chlebík použít: Celozrnná jemně mletá-žitná, celozrnná jemně mletá-pšeničná, Předměřická pšeničná celozrnná, Předměřická žitná, celozrnná. Díky, dnes ne, jedem na narozeniny, ale hned zítra bych to vyzkoušela. Napiš, jestli to jde tady z toho i bez té grahamové, nebo se raději mám po ní mrknout a děkuji, Terezko;-):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: ražná mouka režná mouka chléb bez sacharidů co je ražná mouka chleba bez sacharidu co je režná mouka nejlepší domácí chléb recepty domácí lékárny co je to režná mouka nejlepší chleba nejlepší chleba z domácí pekárny kde koupím grahamovou mouku nejlepší chléb domaci chleb z rezne hladké mouky z pekarny nejlepší chléb z domácí pekárny kde koupím syrovátku syrovátka dm sandtnerová recept na domácí chléb recepty bez sacharidů předměřická mouka

Suroviny: voda, sůl, olej, mouka hladká, mouka grahamová, syrovátka sušená, kmín celý, semínka slunečnicová, droždí

TopRecepty.cz

Univerzální chléb pro Janku R.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rgr0