Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 499 kJ / 1 314 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,91 g |
Tuky | 34,22 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 281 mg |
Sodík | 266 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 105,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omáčka: ovoce, víno, med a hřebíček přivedeme k varu a pak na mírnějším ohni asi 20 minut redukujeme - občas zamícháme, ke konci hlídáme. Když směs zhoustne, osolíme a osladíme i podle chuti, vyjmeme hřebíček. Udržujeme v teple.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Těsně před servírováním přidáme máslo, omáčka získá jemnější chuť a lesk.
Pro zajímavější chuť přidejte do omáčky 1-2 kostičky kvalitní hořké čokolády. Krok 2: Maso: maso obalíme olejem a posypeme hrubě mletým pepřem. Slaninu a maso vyjmeme hodinu před začátkem přípravy z lednice.
Panenku odblaníme a nakrájím na 5 centimetrů silné špalíky - nesolíme! Obalíme je ve slanině a opečeme ze všech stran do zlatova.
Pak je vložíme do vyhřátého kastrolku a přikryjeme pokličkou.
Propečenost zjistíme tak, že maso prstem přitiskneme k pánvi, čím méně maso pod prstem pruží, tím je propečenější. Krok 3: Příloha: brambory omyjeme a se slupkou je vaříme v osolené vodě do poloměkka. Vyjmeme z vody, osušíme a nakrájíme ostrým nožem na třícentimetrové plátky. Na nepřilnavé pánvi pokapané olejem pečeme z obou stran.
Zveřejněno 25. 11. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Moje poznámka
Slaninová panenka s omáčkou z lesních plodů a pečenými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Oplp
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 6 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 6 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 7 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 8 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 9 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 9 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 9 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 11 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 11 hodinami
Tématické fráze:
propecenost panenky,
panenka na lesni smesy,
panenka s omacko z lesneho ovocia,
omáčka z lesního ovoce,
panenka a omáčka z lesního ovoce,
omáčka z lesních plodů,
propecenost vepřové panenky,
omáčka z lesních plodů k masu,
panenka ve slaninové košilce,
krkovička propečenost
Suroviny:
ovoce lesní,
lambrusco,
med,
máslo,
koření hřebíček,
cukr,
sůl,
čokoláda hořká,
panenka vepřová,
slanina,
pepř mletý,
sůl,
brambory,
olej,
sůl,
nať petrželová
Komentáře (6)