Suroviny
Porce: Dvě (nezbude)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 626 kJ / 1 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,25 g |
Tuky | 127,50 g |
Vláknina | 2,53 g |
Cholesterol | 340 mg |
Sodík | 5,45 g |
Sůl | 13,25 g |
Sacharidy | 30,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze zelí slijeme téměř všechen lák, vyklopíme do pánve a chvilku podusíme s grilovacím kořením a cukrem. Mezitím oloupeme a na kolečka nakrájíme kabanos.
Krok 2: Do pekáčku rozprostřeme polovinu podušeného zelí, na něj narovnáme kabanos a zakryjeme ho zbývající polovinou.
Krok 3: Vše polijeme smetanou a dáme do trouby zapéci na 20 minut. Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 23. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečené zelí s kabanosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v655
Moje poznámka
Zapečené zelí s kabanosem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v655
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka
Přidáno před 18 minutami
Americké cookies s borůvkami
Přidáno před 9 hodinami
Quiche inspirovaný Herbářem
Přidáno před 9 hodinami
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno 20. 8. 2025 13:13:34
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno 20. 8. 2025 08:31:46
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno 20. 8. 2025 04:40:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety v nivě
Routilka před 7 minutami
Cuketový koláč s ovocem
Kratule před 7 minutami
Domácí sekana se sýrem
UnholyKetty před 1 hodinou
Skopové maso v špenátovo - smetanové sťávě
Radovan123 před 2 hodinami
Kynuté vdolečky
Alena Kovarova před 2 hodinami
Fofr broskvový koláč
Morgiana před 3 hodinami
Kefírové muffiny s borůvkami
veronika_straka před 3 hodinami
Cuketové placičky s ovesnými vločkami
Globus před 4 hodinami
Tématické fráze:
zapečené zelí,
zapeceny kabanos,
kabanos v zelí,
zapečené špekáčky v zelí,
sladkokyselé zelí s kabanosem,
recept kabanos a vařený hrách,
knedlik zeli kabanos,
zapečené zelí,
kabanos s kysaným zelím,
zapekane zelí,
pekinské karbenátky,
utopenci z kabanosu
Suroviny:
zelí,
kabanos,
koření grilovací,
cukr,
smetana 12%
Komentáře (7)
Recept fajn, jen kde lze vzít kvalitní kabanos (leda vyrobit)
magdalenka: já jsem měla kysané, myslím že do sladko kyselého stačí dát min cukru.