Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 064 kJ / 2 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,93 g |
Tuky | 40,00 g |
Vláknina | 21,05 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Umícháme omládek a necháme ho hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a zakryté utěrkou ho v míse necháme ais 60-80 minut kynout. Během kynutí můžeme 1-2x promísit. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 dílů. Z každého uděláme bulku a necháme 5 minut odpočinout. Krok 3: Pak bulky narazíme raznicí, otočíme je vzhůru nohama a tak dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo folií. Krok 4: Téměř vykynuté raženky otočíme zpátky, necháme dokynout, postříkáme vodou a posypeme semínky.
Dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/asi 15-20 minut).
Zveřejněno 12. 2. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Moje poznámka
Raženky (žemličky) s černým pivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LmVA
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
celozrnné razenky,
skvarkove zemlicky,
zemlicky ke gulasu,
razenky z celozrnne zitne mouky
Suroviny:
voda,
pivo černé,
sladěnka,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
pivo černé,
sádlo,
mouka celozrnná žitná,
mouka hladká,
sůl,
Komentáře (4)