Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 981 kJ / 1 190 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,20 g |
| Tuky | 63,59 g |
| Vláknina | 8,96 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 1,49 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 31,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky. Na sádle dorůžova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak a podlijeme vínem.
Krok 2: Přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a přikryté poklicí na mírném ohni dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Promícháme.
Krok 3: Chvíli restujeme a přidáme pokrájenou uzenou slaninu s nastrouhanými okurkami. Pokud je šťáva příliš hustá, zředíme ji podle potřeby vodou.
Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší nebo dušenou rýží.
Zveřejněno 4. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřový tokáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB48
Moje poznámka
Vepřový tokáň
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XB48
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 4 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 4 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 5 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 1 hodinou
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 1 hodinou
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 2 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 2 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 3 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 4 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 4 hodinami
Rychlá falešná slepičí polévka z mrkve
Jan Nemec před 9 hodinami
Gnocchi s mletým masem a zeleninou z jedné pánve
Tom_Krupa před 9 hodinami
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 9 hodinami
Tématické fráze:
veprovy tokaň,
vepřová tokán,
tokáň recept,
tokan,
tokan z veproveho masa,
plzensky tokan,
tokáň vepřový,
top recepty tokáň,
recept na vepřový tokáň,
vepřové tokáň,
tokán recepty,
vepřový tokáň,
recept vepřový tokáň,
veprovy tokan s ryzi,
recept na tokán,
vepřová plec tokáň,
tokáň z vepřové plece,
tokáň na pivu,
vepřový tokáň recept,
vepřový tokáň na pivě
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
okurky sterilované,
víno bílé,
mouka hladká,
sádlo
Komentáře (3)