Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 405 kJ /
814 kcal
Bílkoviny56,64 g
Tuky43,57 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 709 mg
Sodík 520 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy29,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme všechny ingredience, vaječný likér přidáme jako poslední. Krok 2: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 3: Poklademe jahodami nebo jiným ovocem a posypeme drobenkou. Krok 4: Troubu rozpálíme na 200 stupňů. Plech s bublaninou vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut, po 10-15 minutách otočíme, aby se bublanina propekla rovnoměrně. Krok 5: Pokud je potřeba, můžeme poté zvýšit na 230 stupňů a dopéci. Krok 6: Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a na párátku nezůstává mokré těsto.

Zveřejněno 10. 4. 2017

Poznámka autorky Johanka128

Délka pečení závisí na troubě, já jsem pekla 30 minut na 200 stupňů a pak dalších 30-35 na 230 stupňů. je třeba to hlídat a každých 10-15 minut plech otáčet.

Kdyby se těsto zdálo moc husté, dá se přilít trošku oleje.

Vaječný likér těsto rozředí a zároveň dodá trochu jinou chuť - množství záleží na každém z nás :-) .

Pokud má někdo raději hodně sladké moučníky, může si přidat i cukru, ale hnědý cukr demerara je sám o sobě hodně sladký, proto ho nedávám moc. Buchta je sladká tak akorát.

Mouku, cukr a olej jsem odměřovala v kelímků od ricotty.

Jahody nebo i jiné šťavnaté ovoce můžou pustit vodu, proto to na povrchu může zpočátku vypadat jako neupečené, ale je třeba zkusit těsto uvnitř právě tím párátkem. Když na párátku nezůstane nalepené těsto, je bublanina upečená - při rozkrojení pak se může zdát, že těsto dopečené není, protože může být vlhčí, ale to je v pořádku, může být vláčnější právě tím ovocem.

Čiroková mouka může být světlejší nebo tmavší - já jsem použila tu tmavší, pokud máte světlejší a chcete tmavý korpus, můžete do těsta přidat lžičku kakaa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6pOL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepková bublanina z ricotty a jogurtu s jahodami a vaječným likérem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6pOL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
buchta z ricotty, buchta z ricoty, buchta z rikoty, bezlepkova boruvkova buchta, bezlepková bublanina s s jahodami, bezlepkova bublanina recept, recept buchta z ricotty, buchta s ricotty, bezlepkové recepty z ricotty, recepty z jahod, ricota s jogurem do buchty, bublanina z jogurtu, fitness bublanina s pudinkem, borůvková bublanina bezlepková, boruvkova bublanina s ricotta, bezlepkova jogurtova buchta, bezlepková bublanina s jogurtem, bezlepková bublanina, fitness bublanina s jogurtem, dietní koláč z ricoty

Suroviny:
sýr ricotta, vejce, cukr hnědý, mouka šáchorová, mouka tapioková, mouka hladká čiroková, olej, jogurt bílý, cukr vanilkový, prášek do pečiva, likér vaječný, rýžová krupička, jahody, drobenka

Přidat fotografie receptu