

Žampionové ragú s chřestem
Suroviny
- 400 g žampionů
- 250 g zeleného chřestu
- 200 g creme fraiche ( nebo vysokoprocentní zakysané smetany )
- 1 lžíce másla
- čerstvě mletý bílý pepř
- citronová štáva
- sůl
- hladkolistá petrželka
Postup přípravy receptu
Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce podusit a udržujeme je v teple.
Z chřestu odřízneme dřevnaté části stonku, vložíme ho do vařící osolené vody a povaříme cca 3 minuty. Stonky nakrájíme na větší kousky a přidáme k připraveným žampionům.
Vše zlehka promícháme s creme fraiche, dochutíme solí, pepřem, citronem a na talířích doplníme chřestovými hlavičkami. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Inspirace: Kluci v akci