Žampionové ragú s chřestem

Suroviny

400 g žampionů
250 g zeleného chřestu
200 g creme fraiche ( nebo vysokoprocentní zakysané smetany )
1 lžíce másla
čerstvě mletý bílý pepř
citronová štáva
sůl
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a pokrájíme na větší kousky / já je oloupu, ale nemusí se /. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme žampiony, osolíme, zlehka restujeme, necháme krátce podusit a udržujeme je v teple.

  2. Z chřestu odřízneme dřevnaté části stonku, vložíme ho do vařící osolené vody a povaříme cca 3 minuty. Stonky nakrájíme na větší kousky a přidáme k připraveným žampionům.

  3. Vše zlehka promícháme s creme fraiche, dochutíme solí, pepřem, citronem a na talířích doplníme chřestovými hlavičkami. Posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: Kluci v akci

Komentáře k receptu Žampionové ragú s chřestem

Tématické fráze: recepty na žampiony kluci v akci chřestové ragu houbové rizoto kluci v akci žampionová polévka kluci v akci recepty s bílým chřestem ragů z chřestu žampionové ragú kluci v akci chrest se zampiony houbove ragu kluci v akci žampionová polévka s chřestem salát s bílým chřestem a žampiony recepty s chřestem chřestové ragů recept kluci v akci žampionové ragu cibulovo zampionove ragu žampiony akce chřesgůtové ragú ragu s chřestem kluci v akci recepty s chřestem kluci v akci jídlo s chřestem