Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 660 kJ / 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,60 g |
Tuky | 3,75 g |
Vláknina | 18,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 176,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.
Krok 2: Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme).
Krok 3: Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.
Zveřejněno 12. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Moje poznámka
Žitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WEOx
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 19 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 6 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 10 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 10 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 10 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 11 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 12 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
rozkvas,
zitny rozkvas,
recept na žitný chléb,
žitný chléb do formy,
rozkvas na chleba,
chléb bez rozkvasu,
žitný chléb,
chleb z rozkvasu,
zitny chleba,
chlebový rozkvas,
priprava rozkvasu,
zitny chleba recept,
recepty žitný chléb,
chleba z rozkvasu,
rozkvaz na chleba,
chleba rozkvas,
domaci chleb rozkvas,
recept na rozkvas,
hrnkovy žitný chléb
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
voda,
sůl,
kmín celý
Komentáře (3)