Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 474 kJ / 8 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,26 g |
| Tuky | 480,62 g |
| Vláknina | 8,00 g |
| Cholesterol | 3,38 g |
| Sodík | 1,05 g |
| Sůl | 2,50 g |
| Sacharidy | 800,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky ušleháme s cukrem doběla, přidáme po lžících horkou vodu a ještě 5 minut šleháme. Ušleháme tuhý sníh, který zvolna vmícháváme střídavě s moukou do ušlehaných žloutků. (Já k ušlehaným žloutkům zašlehávámm polovinu mouky a druhou přimíchám střídavě se sněhem).
Krok 2: Pečeme zvolna v předehřáté troubě (já pekla 70 minut, ale teplotu v plynové troubě nedokážu odhadnout).
Krok 3: Pro krém si uvaříme puding společně s celou dávkou cukru a vanilkovým cukrem. Necháme vychladit na teplotu, jaké má máslo, které po částech zašleháváme do pudingu a ještě asi 5 minut dobře prošleháme na hladký krém.
Krok 4: Korpus po vychlazení (lépe druhý den po upečení) rozkrojíme na tři díly, spodní potřeme marmeládou nebo tvárnou, ne tuhou ani ne řídkou piškotovou likérovou směsí z upečeného, rozdrobeného nebo umixovaného piškotu z poloviční dávky, smíchaným asi s 3 dcl likéru (skvělý je višňový). V tom případě nepokapeme piškotové díly rumem, ale likérem.
Krok 5: Natřeme vrstvou krému (i na piškotovou likérovou směs), druhý díl potřeme krémem. Obvod dortu potřeme krémem a obalíme v kokosu. Povrch dortu pokryjeme marcipánem a různě zdobíme.
Zveřejněno 19. 6. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Moje poznámka
Dort pro Pejli
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vg6M
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 17 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 22 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 24 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 24 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 27 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 27 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 38 minutami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 2 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
recepty na dorty,
dorty recepty,
práce s marcipánem,
dorty,
pošli recept 8 2009,
jak zdobit dort,
recept na dort,
svatební cukroví recepty,
jak zdobit dorty,
dort pro děti recept,
recepty dorty,
pošli recept.cz,
dort recept,
dorty pro deti recepty,
dorty pro děti,
recepty na dort,
recept na dorty,
recepty na dorty pro děti,
dorty s marcipánem jak začít,
recept dort
Suroviny:
cukr,
mouka polohrubá,
vejce,
prášek do pečiva,
voda,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr vanilkový,
cukr,
máslo,
rum,
kokos,
marcipán,
zdobení cukrářské
Komentáře (62)
Tvé pečení je moc hezké a určitě dobré. Já bych se Tě chtěla zeptat z kolika vejec děláš podkovu? Je to tento výše napsaný recept? děkuji za odpověď. Formu mám asi tak velkou jako máš ty a jednu jsem podědila a ta je menší.
niki a lída