Medovník s povidly
Tento medovník se liší od podobných dortů vrstvou povidel. Tato pikantní chuť dobře ladí s chutí ořechů a a karamelového krému. Vyzkoušejte tuto inovaci a budete příjemně překvapeni.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 666 kJ / 8 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,30 g |
| Tuky | 546,68 g |
| Vláknina | 18,00 g |
| Cholesterol | 2,18 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 680,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme vodní lázeň a v misce na parou rozpustíme máslo, med a cukr. Mícháme do rozpuštění, ale nevaříme. Po částečném zchladnutí vmícháme mouku, sodu a nakonec zašleháme vejce, stačí metličkou.
Krok 2: Připravíme čtyři archy pečicího papíru velikosti plechu a těsto rozdělíme na přibližně stejné hromádky. Každý díl těsta rozetřeme do tenké vrstvy přibližně stejného tvaru. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C. asi 7-8 minut do zrůžovění.
Krok 3: Z upečených plátů sundáme papír a necháme vychladnout. Po vychladnutí zařízneme kraje a z plátů uděláme stejně velké pláty. Odřezky schováme.
Krok 4: Vyšleháme krém z připravených surovin, které musí mít stejnou teplotu. Krém dáme vychladit.
Krok 5: Každý plát potřeme tenkou vrstvou smetany, jen aby to udělalo takový film. Na to natřeme povidla a následně krém. Skládáme tak všechny pláty. Oddělíme trochu krému na pomazání celého dortu.
Krok 6: Odřezky rozdrolíme a smícháme s ořechy. Pomazaný dort celý ze všech stran obsypeme. Hotový dort necháme vychladit a uležet.
Zveřejněno 15. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOWY
Moje poznámka
Medovník s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DOWY
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 20 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 7 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Tématické fráze:
medovník s povidly,
medovník recept,
medové řezy s povidly,
recept na medovnik s povidly,
medovník s povidlami,
zákusek s povidly,
medovník s s povidly,
recept na medovník,
krém na medovník,
medovnik recept- 100g ořechu,400g mouky,
medovník s povidy,
medovník s povidla,
povidlovy krem,
medovník povidla,
medovnik s povidlama,
pernikovy plat povidla,
tvarohový medovník,
cukrovi s povidly,
pečeme medovník,
perníková buchta
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
máslo,
vejce,
med,
soda jedlá,
smetana zakysaná,
povidla švestková,
ořechy,
máslo,
mléko,
rum
Komentáře (10)