Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí tvaroh bez práce, od babičky

Domácí tvaroh není nic složitého na přípravu. Jen potřebujete kvalitní čerstvé plnotučné mléko, suchou chlebovou kůrku a čas. Poměrně dost času. Ovšem výsledný tvaroh bude lahůdka, kvůli které se vyplatí počkat!

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min + doba odkapání 12 hodin cca

5 min (5 min příprava, + doba odkapání 12 hodin cca)

3. 8. 2017 01:05

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 931 kJ / 701 kcal
Bílkoviny51,00 g
Tuky22,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 600 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy73,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept dělala moje babička, která pocházela z Krkonoš. U Domažlic ho nikdo nezná, tak by mě zajímalo, zda tento recept je krkonošská specialita, babičky ani maminky se už zeptat nemůžu. Z 1.5 litru mléka vzniklo asi 400 gramů jemného tvarohu. Já jsem ušila praktičtějšího pomocníka na odkapání měšec, nezůstane nic v rozích, jak u klasických pytlíků a taky je to i hezká ozdoba kuchyně oproti svázané utěrce a lze ho zavěsit i na madlo horní skříňky - nepřekáží v použití vody a dřezu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

etomes

4. 8. 2017 11:09

Drobek: já jsem nad tím včera přemýšlela a vzpomněla jsem si, že se mi to taky jednou stalo s tzv. čerstvým pasterizovaným (některá mají i dlouhou záruku čerstvosti :-( ), skyslo, lépe řečeno zasmrdělo až 3. den v teplém počasí, tak zda si ho nepasterizují sami:-((

Drobek Drobek

4. 8. 2017 09:32

etomes: Já vím, že je to divný, nechápu. Kdo ví co s tím mlékem dělali. Přitom ten krávomat je přímo v objektu kde je i kravín.

etomes

3. 8. 2017 10:32

bofinka: ano, správně:yes:

bofinka

3. 8. 2017 10:30

etomes: Mleko po zkysnuti nezahrivas a lejes rovnou do uterky?

etomes

3. 8. 2017 10:09

Drobek: tak to je divný, já ho kupovala v těch krávomatech :-Da bez problému, pak tu prodejnu zrušili a tak jezdím do toho kravína odkud pocházelo, každý večer před rozvozem tam mléko prodávají, navíc to mám asi o 2 km blíž a jen za 12 Kč/litr

Drobek Drobek

3. 8. 2017 09:19

Já přestal s pokusy potom, co jsem koupil mléko z krávomatu a po dvou dnech místo kysnutí začlo smrdět.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tvaroh z cerstveho mleka tvaroh z nepasterizovaného mléka domácí tvaroh nepasterizovaný tvaroh čerstvé mléko nepasterizované recepty příprava tvarohu domaci tvaroh recept domací tvaroh z čerstvého mléka recept na tvaroh s pažitkou, od babičky domácí práce nepasterizované mléko tvaroh nepasterizovaný nepasterizované mléko recepty domácí tvaroh podle babičky vaha tvarohu ze 6 litru mleka tvaroh z kího bez mléka jak postupovat s nepasterizovanym mlekem domácí použití z tvarohu nepasterizované mléko plnotučné z litru mleka tvarohu

Suroviny: mléko, chlebová kůrka, máslo, sůl, pažitka, česnek

TopRecepty.cz

Domácí tvaroh bez práce, od babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBKk