Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Také milujete brusinky ke svíčkové omáčce? Zkuste si je podle tohoto receptu zavařit doma. Pokud nemáte brusinky, skvěle poslouží i rybíz nebo rakytník. Kromě tohoto klasického použití využijete ovocnou zavařeninu i k nejrůznějším sýrům.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 52 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 27 min

52 min (25 min příprava + 27 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 443 kJ /
2 735 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy660,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovoce umyjeme, nasypeme do hrnce a přidáme cukr. Promícháme a opatrně přivedeme k varu. Nepodléváme žádnou tekutinou, ovoce pustí dost šťávy. Povaříme cca 2 minuty. Krok 2: Naplníme do sklenic, do každé sklenice navrch položíme kolečko citronu i s kůrou. Zakápneme rumem. Krok 3: Sklenice uzavřeme, sterilujeme při teplotě 80-85 ºC po dobu 20–25 minut. Krok 4: Brusinky, rybíz i rakytník používáme tradičně ke svíčkové nebo k masu. Vynikající jsou také v kombinaci se sýrem a ořechy.

TIP: Rakytník řešetlákový a jeho využití

Zveřejněno 2. 10. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gk07

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sterilované brusinky (rybíz, rakytník)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gk07

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Potřebovala jsem zpracovat trošku brusinek, tak jsem využila tento recept. Místo do sklenic na povrch, tak jsem dala malinko citronové kůry i šťávy do povařených brusinek s cukrem a úplně nakonec po odstavení i malinko rumu. :-K

Tématické fráze:
rakytník recepty, rakytník v rumu, rakytníkové recepty, rakytník s rumem, rakytník jako brusinky, rakytník as rybízem, doba sterilovani, doba sterilování černý rybíz, sterilovany cerny rybiz v cukru, rakytnikove zele recept

Suroviny:
ovoce, cukr, citron, rum

Přidat fotografie receptu