Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční hvězdičky

Základ z křehkého máslového těsta, který na sobě nese jemný bílkový sníh plný křupavých vlašských ořechů. Bude mizet ještě teplé zrovna z plechu. Na poslední chvíli před vánoci naprosto ideální cukroví.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

30. 10. 2017 08:45

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie16 024 kJ / 3 830 kcal
Bílkoviny58,39 g
Tuky196,75 g
Vláknina12,30 g
Cholesterol 783 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy450,27 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

27. 10. 2023 22:41

Jsou moc dobré, dělám podobně

Hania932

1. 12. 2019 15:52

yanull yanull

1. 11. 2017 09:39

casino: Děkuji za poznámku k mému komentáři. Samozřejmě jsem myslela ad hoc /pro tento případ/, jen jsem to do detailu nerozepsala. Tímto způsobem dělám sníh, který ještě zapékáme v troubě. Pro kremrole aj. použití, např. do pohárů, vždy nad parou a nebo s horkým cukerným rozvarem. Věřím, že díky našim komentářům už to bude všem jasné ;-):-K:yes:

Irule Irule

31. 10. 2017 08:04

Simona Skolakova: děkuji :-8

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 10. 2017 22:11

Irule máš to krásně naaranžované,fotky jsou luxusní a láká to k vyzkoušení;-):yes:

casino casino

30. 10. 2017 19:19

To co napsala yanull: platí ad hoc, obávám se ale, že to formulovala poněkud nešťastně...
Lze to číst i tak, že sníh šlehaný zastudena je stejný jako sníh šlehaný v páře.
No a většinou přece víme, že tomu tak není, že :-)

yanull yanull

30. 10. 2017 16:45

Dovolím si přidat malou technickou poznámku. Pokud se mi nechce dělat sníh ve vodní lázni, ušlehám ho tak, že do bílků v robotu dám hned cukr a šlehám do zhoustnutí. Někdo přidává i pár kapek octu. Pak přidám ořechy nebo kokos a stříkám na linecký podklad. Tvar drží také pěkně a podle mne je to méně pracné ;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 10. 2017 10:57

Ha a je to tady!! :-D :yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vánoční hvězdičky vánoční hvězdičky recept orechove hvězdičky recept na vánoční hvezdicky hvězdičky vanocni hvezdicky toprecept vánoční hvězdičky recepty recept vánoční hvězdičky vanoční ořechové hvězdičky recept hvězdičky bez mouky vánočni hvězdičky ze žloutků a cukru top recepty vanocni šlehané linecké šlehané linecké andělské hvězdy recept ořechové hvězdičky bez mouky linecke hvezdy s pusinkami vanocni skoricove hvezdicky orechove vanocni recepty hvezdicky těsto na hvězdićky

Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, bílek, cukr krupice, ořechy vlašské

TopRecepty.cz

Vánoční hvězdičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ryp0