Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 089 kJ / 1 933 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,71 g |
Tuky | 22,23 g |
Vláknina | 27,21 g |
Cholesterol | 10 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 361,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Večer, 10-12h před zaděláním těsta, umícháme rozkvas z kvásku, vody a žitné mouky a zakryté necháme do rána pracovat a kynout.
Krok 2: Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 1-2 hodiny.
Krok 3: Pak těsto lehce propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce.
Krok 4: Upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).
Zveřejněno 7. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Moje poznámka
Vesnický chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MPwm
Nejnovější recepty
Pohanka s jablky
Přidáno před 15 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 17 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 20 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 39 minutami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 39 minutami
Domácí kečup
Baruska. před 2 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 13 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 13 hodinami
Krenex
dragomirac před 14 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 15 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 15 hodinami
Tématické fráze:
vesničky recepty,
vesnické recepty,
vesnický domácí chléb,
venkovský chléb recept,
vesnický chleba s kváskem recept,
podmáslová chléb pekárnománie rozkvas,
rozkvas na chléb recept,
kukuricny rozkvas,
vesnickerecepty
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
sůl,
olej,
kmín drcený,
podmáslí,
mouka celozrnná pšeničná jemná,
mouka hladká,
otruby
Komentáře (3)