Vepřový guláš a domácí špecle

Vepřové maso Doba přípravy: asi 40 minut 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: asi 40 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

Vepřový guláš:
500 g vepřové kýty
1 cibule
sádlo
drcený kmín
sůl
pepř
mletá paprika
gulášové koření
majoránka
česnek
lžíce protlaku
500 ml vývaru
trocha čili
hladká mouka na zahuštění
Domácí špecle:
asi 250-300 g hrubé mouky
sůl
3 vejce
asi 50-60 ml mléka
kousek másla na prohřátí špeclí

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a maso orestujeme. Pak přidáme mletou papriku, gulášové koření, protlak, čili, utřený česnek, majoránku, zalijeme vývarem a přiklopíme pokličkou. Vaříme doměkka. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a vlijeme za stálého míchání. Provaříme a guláš podle potřeby dochutíme solí.

  2. Na špecle vymícháme řidší těstíčko, které přes cedník pomocí vařečky vlijeme do vroucí osolené vody. Vaříme 2 minuty. Před podáváním špecle prohřejeme na pánvi s rozehřátým máslem.

  3. Guláš podáváme se špeclemi nebo jinou přílohou.

Komentáře k receptu Vepřový guláš a domácí špecle

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: domaci špecle domácí guláš vepřový guláš recept na domácí špecle domácí vepřový guláš špecle s vepřovým masem špecle recept vepřový guláš z kýty specle s gulasem vepřový guláš recept vepřový guláš na kmíně domaci specle recept gulas se speclemi recept na domácí špecle videorecept recepty na guláš vepřové maso se špeclemi recept na guláš recept špecle vepřovy gulas s kýty veprove se speclemi