Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 905 kJ / 216 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,30 g |
Tuky | 4,95 g |
Vláknina | 1,10 g |
Cholesterol | 78 mg |
Sodík | 508 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 8,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Brambory s tvarohem jsou typické české jídlo, ale v Německu jsem okoukala tyhle varianty se salátem a dalšími přílohami, které nám moc chutnají. Brambory z trouby (Ofenkartoffel) či z fólie (Follienkartoffel) s bylinkovým tvarohem (Kräuterquark nebo Sauercreme) nefigurují na německých jídelních lístcích jako příloha, ale jako hlavní jídlo, které se doplňuje vždy salátem a případně také dalšími dobrotami (maso, ryba). Prima je, že lze připravit i naprosto dietní varianty, například bez tuku, diabetickou, nízkokalorickou apod. Zálivku na salát dělají v Německu vždy výrazně sladko-kyselou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 1. 2021 13:30
Dobrý nápad
2. 2. 2018 18:55
Dajda:
2. 2. 2018 16:27
tejaja: Vďaka za moc hezké foto, Terezko! Ty mě, nefotiče, vždycky zachraňuješ.
2. 2. 2018 14:48
Výborné Mala som dnes zapnutú rúru, tak som tam hodila 3 zemiaky. Tvaroh bol doma, tak som urobila tú prvú verziu-vegetariánsku. Skutočne výborné. Vďaka za recept.
18. 1. 2018 07:24
Tonda: ..... tvaroh a u nás se ještě přidávaly plátky česneku!
17. 1. 2018 23:07
Výborné, znám. Nedávno měl tuto specialitu kolega vegetarián v Mnichově, já jsem si ji dal též nedávno v Hannoveru. Někdy děláme i doma v Česku. I když v Česku je spíše známá a oblíbená varianta: pečený brambor, máslo, sůl, mléko (nebo kyška).
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 28 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 58 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 2 hodinami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 3 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: rozpecena brambora recept ofenkartofel pečená brambora s tvarohem ofenkartoffel velká brambora pečená brambory pečeně v alobalu plněné tvarohem s bylinkami pečená brambora pecena brambora v alobalu jak dlouhp recept ofenkartoffel pečená brambora s tvrohem k masu tvarohove zalivky na maso kostnice recepty cz ofenkartoffel recept
Suroviny: brambory, tvaroh jemný, smetana kysaná, sůl, bylinky, pepř, salát listový, ocet vinný, hořčice, olej olivový, sůl, cukr, voda, losos uzený, maso krůtí, olej olivový, pepř, koření pepřové
Pečená brambora s bylinkovým tvarohem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kkgx
6 názorů