Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 122,51 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Krok 2: Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Krok 3: Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné "děrovadlo" v šuplíku určitě každý najdeme :-)
Krok 4: Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí.
Krok 5: Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.
Zveřejněno 21. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Moje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 12 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 12 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 14 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 18 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 18 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 19 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 19 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 20 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 20 hodinami
Tématické fráze:
děrovaná buchta,
píchaná buchta,
buchta z remosky,
recepty z remosky,
buchta do remosky,
recepty do remosky,
buchta v remosce,
buchty z remosky,
píchaná buchta s jablky,
remoska recepty,
buchty v remosce,
buchty do remosky,
recept píchaná buchta,
buchta píchaná,
buchta margot píchaná,
buchta s díramy s ořechy,
hrnková děrovaná buchta,
děrovaná buchta recept,
recept na buchtu s remosky,
děrovana buchta s jablky
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
pečící papír,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum
Komentáře (1)