Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 799 kJ / 2 342 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,00 g |
Tuky | 122,51 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 468 mg |
Sodík | 141 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.
Krok 2: Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Krok 3: Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné "děrovadlo" v šuplíku určitě každý najdeme :-)
Krok 4: Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí.
Krok 5: Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.
Zveřejněno 21. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Moje poznámka
Píchaná (děrovaná) buchta z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Vq3W
Nejnovější recepty
Kvašené zelí
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 18 hodinami
Pečený holandský řízek
Přidáno 13. 9. 2025 21:36:51
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno 13. 9. 2025 15:01:03
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno 13. 9. 2025 14:08:09
Čalamáda
Přidáno 13. 9. 2025 14:00:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Kajkajak před 5 hodinami
Švestkové buchty z kynutého těsta
mrazule před 6 hodinami
Škvarečky z bedel
lukadu před 7 hodinami
Honzovy buchty (jemné a vláčné)
xlindadivis před 8 hodinami
Vepřové na kmíně
Zbynek Hladik před 8 hodinami
Bramborový koláč s meruňkami
Alamatej před 9 hodinami
Nebe v hubě
Kookina před 9 hodinami
Domácí kečup
Fitulka před 10 hodinami
Rychlý švestkový koláč
maminka Machulka před 11 hodinami
Hovězí kližka na česneku a majoránce
kimil před 11 hodinami
Tématické fráze:
děrovaná buchta,
píchaná buchta,
buchta z remosky,
recepty z remosky,
buchta do remosky,
recepty do remosky,
buchta v remosce,
buchty z remosky,
píchaná buchta s jablky,
remoska recepty,
buchty v remosce,
buchty do remosky,
recept píchaná buchta,
buchta píchaná,
buchta margot píchaná,
buchta s díramy s ořechy,
hrnková děrovaná buchta,
děrovaná buchta recept,
recept na buchtu s remosky,
děrovana buchta s jablky
Suroviny:
vejce,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
mléko,
olej,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
pečící papír,
máslo,
cukr moučkový,
kakao,
rum
Komentáře (1)