Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Píchaná (děrovaná) buchta z remosky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 799 kJ /
2 342 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky122,51 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 468 mg
Sodík 141 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy247,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Krok 2: Těsto nalijeme do remosky o průměru cca 24 cm, kterou jsme buď vymazali máslem a vysypali hrubou moukou nebo vyložili pečícím papírem. Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle výkonu remosky cca 15-20 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí. Krok 3: Po upečení uděláme do horkého korpusu díry špejlí nebo obrácenou vařečkou. Já k sobě dávám dvě špejle, protože jedna mi přijde málo a konec vařečky zase moc, ale to správné "děrovadlo" v šuplíku určitě každý najdeme :-) Krok 4: Během pečení jsme připravili polevu, kterou na teplou píchanou buchtu nalijeme. Poleva se nám má dostat do všech děr, které jsme vytvořili a po nalití buchtu můžeme ještě dle chuti posypat kokosem nebo nastrouhanými ořechy, není to ale nutné, poleva klidně stačí. Krok 5: Poleva: máslo rozpustíme v kastrolku, přidáme moučkový cukr, kakao a dobře promícháme metličkou, pak dle požadované hustoty přidáme rum a pokud chceme buchtu pro děti, postačí nám místo rumu vlažné mléko.

Zveřejněno 21. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Píchaná (děrovaná) buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vq3W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Píchaná (děrovaná) buchta z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vq3W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
děrovaná buchta, píchaná buchta, buchta z remosky, recepty z remosky, buchta do remosky, recepty do remosky, buchta v remosce, buchty z remosky, píchaná buchta s jablky, remoska recepty, buchty v remosce, buchty do remosky, recept píchaná buchta, buchta píchaná, buchta margot píchaná, buchta s díramy s ořechy, hrnková děrovaná buchta, děrovaná buchta recept, recept na buchtu s remosky, děrovana buchta s jablky

Suroviny:
vejce, cukr vanilkový, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, pečící papír, máslo, cukr moučkový, kakao, rum

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu