Mandlové embosované velikonoční sušenky
Znáte embosované válečky? Jsou to válečky se vzorem, které po přejetí vytvoří na těstě ornamenty a vzory. Ty se hodí například při přípravě sušenek. Sušenky budou nejen skvěle chutnat, ale budou i krásné na pohled.
Suroviny pro 1 dávka
asi 50 sušenek
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 459 kJ / 3 217 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,99 g |
Tuky | 144,87 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 837 mg |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 408,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy dáme polohrubou mouku, sůl, přášek do pečiva a promícháme. Přisypeme moučkový cukr, mandle a znovu promícháme. Nakonec přidáme změklé máslo, vejce a vanilkový extrakt.
Krok 2: Vypracujeme hladké, nelepivé těsto. To zabalíme do potravinové fólie a dáme na hodinu do lednice odpočinout.
Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Povrch těsta pomoučíme, stejně tak embosovaný váleček. Zabráníme tím přilepení těsta.
Krok 4: Těsto přejedeme embosovaným válečkem (váleček se vzory). Vykrajujeme tvary (kolečko, vajíčko aj.).
Krok 5: Vykrájené sušenky přeskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme na 30 minut odpočinout do lednice, aby vzor na sušenkách držel.
Krok 6: Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 10 minut, dokud nebudou kraje sušenek pěkně růžové.
Krok 7: Necháme vychladnout a uchováváme v suché a vzduchotěsné nádobě.
Zveřejněno 27. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlové embosované velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q0V7
Moje poznámka
Mandlové embosované velikonoční sušenky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q0V7
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 7 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 13 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 14 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 17 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 18 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 4 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 4 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 4 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 5 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 5 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 5 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 6 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 6 hodinami
Tématické fráze:
embosované válečky recept,
perníčky embasované,
recept na sušenky s embosovaným válečkem,
embosované válečky,
embasovane valecky,
recept embosované válečky,
embosovane pernicky,
sušenky s embosovaným válečkem,
velikonoční sušenky recept,
recept na embosované válečky,
embsované válečky na sušenky,
linecke embosovane,
recept na embosované perníčky,
velikonoční cukroví mandlové,
velikonoční sušenky recepty,
velikonoční sušenky,
recept na velikonoční sušenky,
recepty embosované válečky,
mandlové sušenky recept,
embosované linecké
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
mandle loupané,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
extrakt vanilkový,
mouka polohrubá
Komentáře (5)
https://www.oriondomacipotreby.cz/v%C3%A1le%C4%8De...