Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Karolina09 Karolina09

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 747 kJ /
3 047 kcal
Bílkoviny45,02 g
Tuky244,47 g
Vláknina94,88 g
Cholesterol 760 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,35 g
Sacharidy125,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete-li vařit i polévku, část zeleniny dejte stranou a nakrájejte, nastrouhejte na tvary, jak libo. Krok 2: Očištěné hřibovité houby (můžete nahradit bílými žampiony) očistěte a nakrájejte na plátky. Použijete-li žampióny, přidejte houbové koření (houbové koření - usušené třeně hub namletých na prášek). V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přihoďte houby a restujte do sklovita. Část hub dejte stranou. Přihoďte nakrájenou cibuli a opět restujte. V této fázi můžete přilít tak naběračku přecezeného vývaru. Přilijte šlehačku. Rozmixujte do hladka, okořeňte a případně zřeďte na požadovanou konzistenci a vraťte orestované, stranou odložené houby. Krok 3: Z vývaru vylovte maso a vykostěte, zeleninu a koření vyhoďte. Vývar přeceďte přes husté síto nebo i plátýnko. Vznikne druhotný produkt polévka... Krok 4: Maso s omáčkou podávejte s knedlíkem, bramborem, těstovinami. A polévku třeba s domácími nudlemi.

Zveřejněno 2. 10. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOpV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XOpV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Při prezentaci určitě nepřelévat knedlíky omáčkou. Vypadá to neesteticky a kazí to celkový dojem a receptu to uškodí.

Opravdu skoro celou kostku másla? A skutečně při přípravě omáčky cibuli až po houbách? To se snad jen trochu rozdusí, určitě neorestuje (neopeče).

hosta: V receptu je jasně napsáno, že část "orestovaných" hub se vyjme a nechá na později, k další části se přidá cibule a toto se později mixuje....čili cibule má být opravdu asi jen rozdušená do měkka.
Za mne:yes:bodík už jsem dala....

Zobrazit 4 starší odpovědi

Tématické fráze:
hovězí hrudí, hovězí hrudí recepty, hovězí hrudi recept, hovězí na houbách, vařené hovězí s omáčkou, hovezi hrudi na žampionech, vařené hovězí, hovězí hrudí na houbach, recept na hovězí hrudí, recepty z vařeného hovězího, hrudí na houbách, vařené hovězí se žampiony, vařené hrudí, uzený jazyk s houbovou omáčkou, hovězí hrudi na houbách, vařené hovězí na houbách, hovězíhrudí recepty, hovezi hrudi-varene, vařené hovězí maso, hovězí hrudi s houbama recept

Suroviny:
mrkev, celer, petržel, cibule, česnek, koření nové koření, pepř, bobkový list, sůl, máslo, houby, cibule, česnek, smetana ke šlehání, ořech muškátový, pepř bílý mletý, sůl, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu