Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 747 kJ / 3 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,02 g |
Tuky | 244,47 g |
Vláknina | 94,88 g |
Cholesterol | 760 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,35 g |
Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete-li vařit i polévku, část zeleniny dejte stranou a nakrájejte, nastrouhejte na tvary, jak libo.
Krok 2: Očištěné hřibovité houby (můžete nahradit bílými žampiony) očistěte a nakrájejte na plátky. Použijete-li žampióny, přidejte houbové koření (houbové koření - usušené třeně hub namletých na prášek). V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přihoďte houby a restujte do sklovita. Část hub dejte stranou. Přihoďte nakrájenou cibuli a opět restujte. V této fázi můžete přilít tak naběračku přecezeného vývaru. Přilijte šlehačku. Rozmixujte do hladka, okořeňte a případně zřeďte na požadovanou konzistenci a vraťte orestované, stranou odložené houby.
Krok 3: Z vývaru vylovte maso a vykostěte, zeleninu a koření vyhoďte. Vývar přeceďte přes husté síto nebo i plátýnko. Vznikne druhotný produkt polévka...
Krok 4: Maso s omáčkou podávejte s knedlíkem, bramborem, těstovinami. A polévku třeba s domácími nudlemi.
Zveřejněno 2. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Moje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 12 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 15 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 16 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 56 minutami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 1 hodinou
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 2 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 15 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 15 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 15 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 15 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 16 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 16 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 18 hodinami
Tématické fráze:
hovězí hrudí,
hovězí hrudí recepty,
hovězí hrudi recept,
hovězí na houbách,
vařené hovězí s omáčkou,
hovezi hrudi na žampionech,
vařené hovězí,
hovězí hrudí na houbach,
recept na hovězí hrudí,
recepty z vařeného hovězího,
hrudí na houbách,
vařené hovězí se žampiony,
vařené hrudí,
uzený jazyk s houbovou omáčkou,
hovězí hrudi na houbách,
vařené hovězí na houbách,
hovězíhrudí recepty,
hovezi hrudi-varene,
vařené hovězí maso,
hovězí hrudi s houbama recept
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
česnek,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
máslo,
houby,
cibule,
česnek,
smetana ke šlehání,
ořech muškátový,
pepř bílý mletý,
sůl,
knedlík houskový
Komentáře (8)
Za mne