Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 747 kJ / 3 047 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,02 g |
| Tuky | 244,47 g |
| Vláknina | 94,88 g |
| Cholesterol | 760 mg |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,35 g |
| Sacharidy | 125,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hrudí, očištěnou a na velké kusy nakrájenou zeleninu včetně natí a koření v bouquet garni dejte do studené vody a přiveďte k varu. Nechte táhnout klidně 4 hodiny. Budete-li vařit i polévku, část zeleniny dejte stranou a nakrájejte, nastrouhejte na tvary, jak libo.
Krok 2: Očištěné hřibovité houby (můžete nahradit bílými žampiony) očistěte a nakrájejte na plátky. Použijete-li žampióny, přidejte houbové koření (houbové koření - usušené třeně hub namletých na prášek). V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přihoďte houby a restujte do sklovita. Část hub dejte stranou. Přihoďte nakrájenou cibuli a opět restujte. V této fázi můžete přilít tak naběračku přecezeného vývaru. Přilijte šlehačku. Rozmixujte do hladka, okořeňte a případně zřeďte na požadovanou konzistenci a vraťte orestované, stranou odložené houby.
Krok 3: Z vývaru vylovte maso a vykostěte, zeleninu a koření vyhoďte. Vývar přeceďte přes husté síto nebo i plátýnko. Vznikne druhotný produkt polévka...
Krok 4: Maso s omáčkou podávejte s knedlíkem, bramborem, těstovinami. A polévku třeba s domácími nudlemi.
Zveřejněno 2. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Moje poznámka
Vařené hovězí hrudí s houbovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XOpV
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 7 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 8 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 8 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 9 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 10 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 13 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 14 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 14 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 15 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí hrudí,
hovězí hrudí recepty,
hovězí hrudi recept,
hovězí na houbách,
vařené hovězí s omáčkou,
hovezi hrudi na žampionech,
vařené hovězí,
hovězí hrudí na houbach,
recept na hovězí hrudí,
recepty z vařeného hovězího,
hrudí na houbách,
vařené hovězí se žampiony,
vařené hrudí,
uzený jazyk s houbovou omáčkou,
hovězí hrudi na houbách,
vařené hovězí na houbách,
hovězíhrudí recepty,
hovezi hrudi-varene,
vařené hovězí maso,
hovězí hrudi s houbama recept
Suroviny:
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
česnek,
koření nové koření,
pepř,
bobkový list,
sůl,
máslo,
houby,
cibule,
česnek,
smetana ke šlehání,
ořech muškátový,
pepř bílý mletý,
sůl,
knedlík houskový
Komentáře (8)
Za mne